Παραπομπή Χαρδούβελη στον εισαγγελέα για το πόθεν έσχες

Στον εισαγγελέα παραπέμπει σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για την υπόθεση των χρημάτων που έβγαλε στο εξωτερικό προ των εκλογών του 2012.

Ο κ. Χαρδούβελης παραπέμπεται για την περίοδο 2011 και 2012 όταν ήταν διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος εκείνη την περίοδο έβγαζε τμηματικά τα χρήματά του στο εξωτερικό. Επίσης τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, δεν κατέθεσε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης παρά το γεγονός ότι ήταν υποχρεωμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 είχε ζητήσει από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.

Πηγή: news247.gr