Ποια θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης. Φαβορί για Π.τ.Δ ο Δ. Αβραμόπουλος

Ο Αλέξης Τσίπρας κλειδώνει τη δομή του νέου υπουργικού σχήματος και τηλεφωνεί στους υποψήφιους προς υπουργοποίηση. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Europolitics ο Δ. Αβραμόπουλος θα είναι η επιλογή της νέας κυβέρνησης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με βάση τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το Υπουργικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από τους:

Ο Γιάννης Δραγασάκης θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με εποπτικό ρόλο στα οικονομικά Υπουργεία.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης προορίζεται για υπουργός Οικονομικών, ίσως όμως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να του «κλέψει» τον τομέα εσόδων.

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι ακλόνητο φαβορί για υπουργός Ανάπτυξης, στο οποίο θα υπάγονται τομείς όπως η Οικονομία, ο Τουρισμός, η Ναυτιλία. Πρέπει να διευκρινισθεί ότι διαφορετικό Υπουργείο θα είναι αυτό της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με τους τομείς Ενέργειας, Αγροτικής Οικονομίας κ.α., ενώ υπάρχει πάντα και το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων, Υπουργεία για τα οποία θα μπορούσαν να παίξουν «μπάλα» οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευκλείδης Τσακαλώτος (αν δεν είναι στο Υπ. Οικονομικών).

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μάλλον θα ηγηθεί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στο Υπ. Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς μοιάζει φαβορί, με τη Νάντια Βαλαβάνη να αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Για το υπερ-Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Προστασίας του Πολίτη, ο Πάνος Σκουρλέτης συγκεντρώνει ισχυρές πιθανότητες.

Υπουργός Δικαιοσύνης μάλλον η Ζωή Κωνσταντοπούλου και επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών παρά τω πρωθυπουργώ ο Παναγιώτης Νικολούδης.

Το Υπ. Εργασίας ενδέχεται να μοιραστούν η Ράνια Αντωνοπούλου και ο Δημήτρης Στρατούλης, ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πιθανόν να ηγηθεί του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ή ο Ανδρέας Ξανθός του Υπ. Υγείας, αν η ασφάλιση παραμείνει στο Υπ. Εργασίας). Παιδείας και Πολιτισμού, ο πανεπιστημιακός Αριστείδης Μπαλτάς.

Υπουργός Επικρατείας θα είναι φυσικά ο Νίκος Παππάς, για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου κερδίζει έδαφος η περίπτωση του Νίκου Ξυδάκη. Πρόεδρος της Βουλής μάλλον ο Θοδωρής Δρίτσας, αν και τελευταία επανήλθε το όνομα του Νίκου Βούτση.

Μάλιστα στην ηλεκτρονική έκδοση του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Φήμες για αποχώρηση του επιτρόπου Αβραμόπουλου» και υπότιτλο «Το όνομα του αναφέρεται για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας» δείτε εδώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.