Ποιος έπιασε τον Σταυρό

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο (δύο βαθμούς Κελσίου έδειχνε το θερμόμετρο το πρωί στο Λιμάνι της Ραφήνας) δέκα “γενναίοι” βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό στην εορτή των Θεοφανείων. Ανάμεσά τους και δύο τολμηρά κορίτσια που δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους άνδρες “κολυμβητές”.

Λάσπας
Ο συντοπίτης μας Νώντας Λάσπας ήταν ο πρώτος που έπιασε τον Σταυρό. Ο 43χρονος πολύτεκνος πατέρας (τεσσάρων παιδιών), οικοδόμος στο επάγγελμα χαμογελούσε σαν μικρό παιδί για το κατόρθωμά του. Δίπλα του περήφανοι για τον πατέρα τους, τα τέσσερα παιδιά του, η σύζυγός του αλλά και οι δικοί του άνθρωποι. Συγχαρητήρια και στον κ. Λάσπα άλλά και σε όσους τόλμησαν να βουτήξουν.

Παρά το βαρομετρικό χαμηλό σύσσωμη η δημοτική αρχή, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, τοπικοί φορείς αλλά και πλήθος κόσμου (όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια είναι η αλήθεια) έδωσαν “το παρών” στον Αγιασμό των Υδάτων για να πάρουν φώτιση από τη Βάπτιση του Κυρίου στον Ιορδάνη. Λίγο νωρίτερα είχε γίνει η Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παντοβασίλσσας.

Μετά την τελετή έγινε η καθιερωμένη δεξίωση στο ξενοδοχείο “Αύρα” όπου μεταξύ άλλων παρέστη και ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Β.Ι.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.