Πρωτιά Μεϊμαράκη – «Μάχη» Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα για την 2η θέση

Η αγωνία για τα αποτελέσματα διαδέχεται την ικανοποίηση για την εντυπωσιακή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κάλπες έκλεισαν και άρχισε από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων με το όνομα καθενός από τους τέσσερις υποψηφίους.

Εν συνεχεία, τα αποτελέσματα από κάθε κάλπη θα αποστέλλονται στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) στη λεωφόρο Συγγρού, απ’ όπου θα γίνονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ανεπίσημα, πάντως, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον τέως πρόεδρο της παράταξης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να προηγείται με ποσοστό που αγγίζει το 50%, τουλάχιστον στα λεγόμενα «μικρά» εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 17% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ο κ. Τζιτζικώστας 26%, ο κ. Μητσοτάκης 23% και ο κ. Γεωργιάδης 7%. Ωστόσο, από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι θα είναι ο ίδιος που θα βρεθεί στη 2η θέση, με ένα ποσοστό κοντά στο 30%. Εάν επιβεβαιωθούν οι πηγες αυτές, ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει στο δεύτερο γύρο στις 10 Ιανουαρίου και εκεί θα κριθούν όλα.

Παράγοντες της Συγγρού συνιστούσαν στους δημοσιογράφους να είναι εγκρατείς, καθώς οι «διαρροές» για ορισμένα αποτελέσματα που είδαν το φως δεν αντιστοιχούν στα επίσημα στοιχεία που φτάνουν από τις «επίσημες οδούς».

Για τα συνολικά αποτελέσματα ίσως χρειαστεί να περάσουν δύο με τρεις ώρες.

Η αυξημένη προσέλευση των ψηφοφόρων, πάντως, περιπλέκει τα πράγματα και κάνει πολλούς στα επιτελεία των υποψηφίων φειδωλούς στις προβλέψεις τόσο για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων και τον τελικό νικητή, όσο και για το αν θα καταφέρει ένας από τους τέσσερις διεκδικητές να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, που θα τον αναδείξει απόψε αρχηγό ή θα χρειαστεί επαναληπτικός γύρος, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιανουαρίου.