Πόσο συχνά κάνουν σεξ οι Έλληνες;

Sex

Μπορεί οι Έλληνες λόγω του μεσογειακού τους ταμπεραμέντου να θεωρούνται μηχανές του σεξ αλλά φαίνεται ότι η ερωτική τους ζωή υποφέρει. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται δεν είναι μόνο οι ανθυγιεινές συνήθειες που ακολουθούν όπως είναι το κάπνισμα και η παχυσαρκία αλλά και το άγχος, η οικονομική κρίση και η ρουτίνα της συμβίωσης.

Σύμφωνα με έρευνα γνωστής εταιρείας προφυλακτικών οι Έλληνες φαίνεται ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμια κατάταξης. Παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα και τα διάφορα εμπόδια δεν λείπουν.

Οι άνδρες που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 40 και που έχουν μείνει άνεργοι δεν έχουν διάθεση για σεξ.

Όλα του γάμου δύσκολα

Δύσκολη όμως υπόθεση είναι όμως και το σεξ μέσα στο γάμο αφού όσο περνάει ο καιρός η ρουτίνα πυροβολεί το σεξ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το τα ζευγάρια την πρώτη τριετία κάνουν περισσότερες από δέκα φορές το μήνα σεξ, ενώ μετά τον πέμπτο χρόνο ο αριθμός των συνευρέσεων πέφτει κάτω από το 50%.
Την έβδομη χρονιά, μία φορά το μήνα φαίνεται να είναι αρκετή, ενώ από εκεί και πέρα ο γάμος γίνεται όλο και «λευκότερος», καθώς η ερωτική έλξη μειώνεται δραστικά.

Σεξουαλικό προφίλ

Οι ‘Ελληνες εξακολουθούν να ανησυχούν για όλα τα άλλα αλλά και για τις σεξουαλικές τους αποδόσεις αφού το θεωρούν ένδειξη ανδρισμού.
Στα δύσκολα δεν περνούν εύκολα την πόρτα του γιατρού και προτιμούν να αντλούν πληροφορίες από το διαδίκτυο ή τους φίλους.
Όσοι παραδέχονται ότι αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 25 έως 40 περίπου χρόνων χωρίς να δεν είναι απαραίτητα υψηλού οικονομικού επιπέδου».
Από την άλλη για τις Ελληνίδες το σεξ αποτελεί ακόμη θέμα ταμπού καθώς δεν έχουν μάθει να διεκδικούν μία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Μάλιστα πιστεύουν ότι μπορούν να καλύψουν τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σεξ χωρίς αυτά να γίνονται αντιληπτά από τον σύντροφο τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.