Σκονισμένη Ραφήνα: Ένα… τοπίο στην ομίχλη (φωτογραφίες)

Από πρωί πρωί που έσκασε… μύτη η αφρικανική σκόνη, η πόλη μας άλλαξε όψη και μετατράπηκε σε ένα… τοπίο στην ομίχλη. Ο φωτογραφικός φακός του irafina.gr κατέγραψε το θολό τοπίο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην πόλη και σας μεταφέρει τις.. σκονισμένες εικόνες.

rafina skoni5

Από το κέντρο, το λιμάνι και τις γύρω περιοχές η Ραφήνα φαίνεται να έχει ζηλέψει κάτι από την ομώνυμη ταινία του μεγάλου και βραβευμένου αείμνηστου σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

rafina skoni4

Η ατμόσφαιρα μπορεί να μην είναι τόσο αποπνικτική όσο στην Αθήνα ίσως, αλλά η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της αφρικανικής σκόνης και λόγω των θυελλωδών νοτιάδων. Η ΕΜΥ άλλωστε μας έχει προειδοποιήσει ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

rafina skoni1

Συστάσεις προς τους πολίτες

Σε συστάσεις για την προστασία του πληθυσμού εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων λόγω της έντονης μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, προέβη το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, άτοµα µε αναπνευστικό πρόβληµα ή καρδιοπαθείς, καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτοµα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση και δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Επιπλέον, άτοµα µε άσθµα µπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρµάκου, ενώ επί επιµονής συµπτωµάτων συνιστάται επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό.

Μάλιστα, σε κάθε πολίτη συνιστάται να αποφύγει κάθε σωµατική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραµονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές µε αυξηµένη κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, επειδή η έντονη μεταφορά σκόνης από Σαχάρα θα συνεχισθεί, εκτιμάται ότι οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα θα κυμανθούν και σήμερα, Κυριακή 01.02.2015, σε πολύ υψηλά επίπεδα.

rafina skoni11

rafina skoni9

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.