Στάη-Μουνδρέας: Πρώτη επίσημη έξοδος με Λάτση-Ψινάκη (φωτό)

Την πρώτη κοινή τους εμφάνιση ως ζεύγος έκαναν οι Έλλη Στάη και ο εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας πριν από λίγες ημέρες.

Αδιαφορώντας για το εάν κάποιος, επαγγελματίας ή μη, παπαράτσο θα τους φωτογράφιζε, Στάη και Μουνδρέας αφέθηκαν να παρασυρθούν από την ευφρόσυνη ατμόσφαιρα που μόνο καλλιτέχνες όπως η Πάολα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα μπορούν να δημιουργήσουν.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν φαίνεται καθαρά πόσο κοντά έχουν έρθει πλέον η Έλλη Στάη και ο Νίκος Μουνδρέας. Όπως είναι εξίσου εμφανής η επίδραση που έχει στη ζωή του 76χρονου εφοπλιστή η σχέση με την πάντα λαμπερή άνκορ-γούμαν, καθώς, πριν αρχίσει ο στενός συγχρωτισμός μαζί της, ο Νίκος Μουνδρέας απέφευγε συστηματικά τις δημόσιες εμφανίσεις. Βεβαίως, στην συντροφιά τους, στη συγκεκριμένη νυχτερινή έξοδο βρίσκονταν προσωπικότητες όπως η Μαριάννα Λάτση, ο Ηλίας Ψινάκης κ.α.

Οι φωτογραφίες της εφημερίδας Αγορά από την έξοδο της Έλλης ΣτάηΤο κέφι, όπως και η συμπάθεια, δεν κρύβονται, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τα γέλια και τις διακριτικές διαχύσεις, καθώς η Στάη γέρνει απαλά προς τον Μουνδρέα, ενώ εκείνος ενθαρρύνει την προσέγγιση, ακουμπώντας το χέρι στον ώμο της.

Μολονότι δεν έχει κανένα σύμπλεγμα και ψευδο-αιδημοσύνη σε σχέση με τις λεπτομέρειες του ιδιωτικού της βίου, η Έλλη Στάη έως τώρα απέφευγε να μιλήσει ανοιχτά για έναν ενδεχόμενο νέο δεσμό. Υπενθυμίζεται ότι, ως φιλοξενούμενη σε πρόσφατη επεισόδιο του «ΟΛΑ-Πρώτη φορά», η Στάη είχε αποφύγει το σχετικό «πρέσινγκ» του Θέμου Αναστασιάδη, απαντώντας αινιγματικά «θα έρθει η ώρα που θα σου πω».

Αλλά, διαβεβαίωνε επίσης ότι «εγώ δεν συμμαζεύομαι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», εξηγώντας τι εννοεί λέγοντας ότι «όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και πιο επιτακτικό το να ζεις έντονα, σύμφωνα με αυτό που είσαι εσύ και αυτό που θέλεις την κάθε ώρα. Στα προσωπικά μου, πρώτα κάνω ό,τι κάνω και μετά ρωτάω. Οποια απάντηση και αν πάρω όμως, θετική ή αρνητική, το ’χω κάνει. Τώρα είμαι σε φάση θετικότητας, σε όλα τα πράγματα». Κάτι που, δίπλα στον Νίκο Μουνδρέα και με την Πάολα να ξεσηκώνει επωνύμους και μη, είναι ορατό τοις πάσι.

Το ιστορικό του love story

Όσα δεν ειπώθηκαν με λέξεις για τη νεογέννητη σχέση της Έλλης Στάη με τον εφοπλιστή Νίκο Μουνδρέα, φαίνεται ότι εκφράζονται με τις κοινές τους εμφανίσεις. Όπως έγραφε η εφημερίδα Πρώτο ΘΕΜΑ στο φύλλο της 17ης Ιανουαρίου, πριν από τα πρόσφατα μπουζούκια είχε υπάρξει μια άλλη, πολύ πιο διακριτική και χαμηλών τόνων συνάντηση Στάη-Μουνδρέα, στο καινούριο και ιδιόρρυθμο αθηναϊκό εστιατόριο «Θα σε κάνω Βασίλισσα». Και αν υποθέσει κανείς, προτρέχοντας, ότι το κρυμμένο μήνυμα δεν είναι και τόσο καλά κρυμμένο και υποτίθεται πως αφορά στις απώτερες προθέσεις του 76χρονου Μουνδρέα για την 61 ετών Στάη, πιθανώς ισχύει και ένα άλλο, παράλληλο και αντίθετης φοράς: «Θα σε κάνω κοινωνικό» – αυτό θα μπορούσε να είναι η απόκριση της δημοσιογράφου στον εφοπλιστή, καθώς εκείνος προτιμά να οικουρεί αντί να κυκλοφορεί.

Το γιορτινό τραπέζι

Η έλξη ανάμεσα στην Ελλη Στάη και τον Νίκο Μουνδρέα εκδηλώθηκε μόλις πριν από περίπου έναν μήνα, σε ένα κλειστό τραπέζι για λίγους και εκλεκτούς που διοργάνωσε ο εφοπλιστής στην οικία του στην Εκάλη. Ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες βρέθηκαν ο Σωκράτης με την Ελένη Κόκκαλη, καθώς και η Ελλη Στάη, η οποία, όπως ήταν φυσικό, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στις φιλικές συζητήσεις της συντροφιάς. Ο Νίκος Μουνδρέας εντυπωσιάστηκε από τη χάρη και τη δεξιοτεχνία της στον χειρισμό του λόγου, την ευστροφία και την πολύπλευρη ενημέρωσή της. Αλλά και εκείνη γοητεύτηκε από την προσωπικότητα του εφοπλιστή, ενός άνδρα εξαιρετικά χαμηλών τόνων, διακριτικού και μετριόφρονος, που κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να επαίρεται για τα επιχειρηματικά του επιτεύγματα – όσο σπουδαία και αν είναι αυτά.

Οι δυο τους άρχισαν να πυκνώνουν τις επαφές και τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αφήνοντας ελεύθερη τη συμπάθεια ανάμεσά τους να εκφραστεί, χωρίς περιστροφές και προφάσεις. Μάλιστα, η σχέση της Ελλης Στάη με τον Νίκο Μουνδρέα έχει την «προ-έγκριση» των παιδιών του. Οπως λέει στο «ΘΕΜΑ» άνθρωπος από το περιβάλλον του εφοπλιστή, «είναι με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών του, τα οποία δεν θέλουν ο πατέρας τους να είναι μόνος. Πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για εκείνον να διαθέτει συντροφιά».

Ο κόσμος του εφοπλιστή

Ο Νίκος Μουνδρέας, 76 ετών σήμερα, με σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τη Νομική και μεταπτυχιακό στο Λονδίνο, χαρακτηρίζεται από όλα τα προσόντα που οφείλει να έχει ένας δυναμικός, επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας της ναυτιλίας. Σε αντίθεση, όμως, με τα επαγγελματικά του όπου διέπρεψε, ξεπερνώντας ακόμη και τις ατομικές του προσδοκίες, η μοίρα δεν στάθηκε το ίδιο γενναιόδωρη στα προσωπικά του. Πολύ νέος και ενώ τα τρία παιδιά του ήταν ακόμη πολύ μικρά, έχασε από καρκίνο τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, τη σύζυγό του Ναυσικά. Η επιστήθια φίλη της, Λία Λεντούδη, αδελφή του εφοπλιστή Κρίτωνα Λεντούδη, ανέλαβε να συμπαρασταθεί στον Μουνδρέα, κάτι που οδήγησε στη γέννηση ενός νέου μεγάλου έρωτα. Ο οποίος, όμως, δεν κατέληξε σε έναν δεύτερο γάμο, αλλά σε μια πολυετή συντροφικότητα και συμβίωση.

Η Λία έπαιξε για τον Μουνδρέα τον ρόλο του απάνεμου λιμανιού στο οποίο κατέφευγε για να ηρεμεί από τις πιέσεις της εργασίας και τις καθημερινές σκληρές ναυμαχίες του εφοπλισμού. Οι δυο τους προτιμούσαν να περνούν πολλές ώρες μαζί στο σπίτι συζητώντας, αποφεύγοντας τις κοσμικές εξόδους, οι οποίες περιορίζονταν στις απολύτως ελάχιστες, κυρίως για γεύματα σε πολύ συγκεκριμένα εστιατόρια. Συνήθως τον Νίκο Μουνδρέα και τη Λία Λεντούδη συντρόφευαν ορισμένοι στενοί φίλοι, όπως ο Ηλίας Γκότσης, η οικογένεια Τουρκολιά και η οικογένεια Μπαρμπαλιά.

Πριν από έναν χρόνο η Λία Λεντούδη απεβίωσε, χτυπημένη και αυτή από καρκίνο. Το πένθος και το κενό επανήλθε στην έπαυλη της οδού Ρόδων και, βέβαια, στη ζωή του Νίκου Μουνδρέα. Η Μπουμπού Μπαρμπαλιά (ο γιος της οποίας είχε, εν τω μεταξύ, παντρευτεί την κόρη του) και η αδελφή της, Ρένα, προσπαθούν να απαλύνουν την οδύνη και τη θλίψη του εφοπλιστή, προσφέροντάς του όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχική στήριξη.

Πηγή: protothema.gr