Σχέδιο της κυβέρνησης για μεταφορά μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης – Έντονες αντιδράσεις από το δήμο

Προτού καλά-καλά σβήσουν τα φώτα στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό στην οποία συμμετείχε η υπουργός Τ.Χριστοδουλοπούλου, η πρώτη αντίδραση για το θέμα της φιλοξενίας των μεταναστών έρχεται από τον Δήμο Πεντέλης.

Όπως αποκαλύπτει η δημοτική αρχή, υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο της κυβέρνησης για την μεταφορά μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης όπου πρόκειται να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας.

Ο Δήμος αποκαλύπτει μάλιστα σχετικό έγγραφο – σύμβαση, που αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται η διάθεση κονδυλίου για επισκευές σε κτίριο του Αναρρωτηρίου ΠΙΚΠΑ, με απώτερο σκοπό να στεγαστούν σε αυτό μετανάστες.

Δείτε ακόμα:  Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας για τη φημολογία με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού

Ολόκληρη η καταγγελία του Δήμου Πεντέλης έχει ως εξής:

Πληροφορηθήκαμε από τη Διαύγεια ότι εγκρίθηκε η διάθεση κονδυλίου για επισκευές σε κτήριο που το διαχειρίζεται το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και βρίσκεται στο Δήμο Πεντέλης. (Αναρρωτήριο ΠΙΚΠΑ).

Προφανώς κάποιοι “οραματίζονται” να μετατρέψουν την περιοχή σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε, όπως πράξαμε και με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.

Ο χώρος που θέλουν να μετατρέψουν σε “στρατόπεδο ψυχών”, για να κρύψουν το πρόβλημα από το κέντρο της Αθήνας και τις… κάμερες, βρίσκεται μέσα στο εν λειτουργία νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης!!!

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 64 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Είναι αδιανόητη και η σκέψη για τη δημιουργία, ακόμη και, ανοικτού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, σ’ένα τόσο ευαίσθητο χώρο κι ενώ έχει ήδη προηγηθεί η “αποψίλωση” της Πεντέλης τόσο από κοινωνικές δομές όσο και από δομές ασφαλείας.

Ενημερώνουμε τους αρμόδιους ότι το σχέδιο τους δεν θα γίνει ανεκτό καθώς βρίσκει απέναντι του, όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και τη λογική.

Με τη στρατηγική τους και ερήμην της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, το οποίο απλώς θέλουν να το κρύψουν “ανεβάζοντάς” το στο βουνό της Πεντέλης!!

Δείτε ακόμα:  Βαγγ. Νικολόπουλος: "Αποσύρω τη λέξη "βανδαλισμός" - Πρόκειται για μια παρανόηση"

Πηγή: aftodioikisi.gr