«Χάτσικο» στην Κομοτηνή: Η ιστορία που συγκίνησε το πανελλήνιο και η έκκληση της Φιλοζωικής

Ορφανός έμεινε τελικά ο «Χάτσικο» της Κομοτηνής, ο σκύλος που περίμενε μέρα νύχτα στωικά, δίπλα στο αυτοκίνητο να γυρίσει το αφεντικού του.

Δυστυχώς ο 75χρονος βρέθηκε νεκρός, 5 μέρες μετά την εξαφάνισή του, από συγγενή του στο σπίτι όπου διέμενε με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο «Χάτσικο» είχε εντοπισθεί την περασμένη Κυριακή στην οδό Ορφέως, δίπλα στην πιάτσα των ταξί να περιμένει τον ιδιοκτήτη του ο οποίος είχε παρκάρει σ΄ εκείνο το σημείο και είχε φύγει με ταξί, γιατί δεν αισθανόταν καλά. Από τότε ο σκύλος παρέμεινε δίπλα στο ΙΧ, χωρίς να απομακρύνεται, προκαλώντας συγκίνηση για την αφοσίωσή του.

waiting dog1

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Φιλοζωική Κομοτηνής, από χθες έχουν χαθεί τα ίχνη του πιστού σκυλιού καθώς κάποιος μετακίνησε το αυτοκίνητο του αφεντικού του, δίπλα στο οποίο καθόταν.

Τα μέλη της Φιλοζωικής απευθύνουν έκκληση σε όποιον δει το σκυλί που συγκίνησε με την αφοσίωσή του, να τους ενημερώσει για να ξέρουν τουλάχιστον που βρίσκεται και να προσπαθήσουν σιγά σιγά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. «Κάποιος για το «Χάτσικο»; Είναι μεγάλη ανάγκη!», είναι το μήνυμά τους σε όλους τους κατοίκους της Κομοτηνής.

Διαβάστε επίσης