Όλοι οι Δήμοι της Ανατ. Αττικής (και της Ραφήνας-Πικερμίου) στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας

Με πρωτοβουλία του Δήμου Σαρωνικού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, η πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε φορείς και εκπροσώπους του α’ και β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, προκειμένου να μέσω διαβούλευσης να συγκροτηθεί Κοινωνική Σύμπραξη με χωρική αναφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Η πράξη έχει συνολικό προϋπολογισμό 330.555.921€ και αναμένεται να αναδειχθούν περίπου 70 Κοινωνικές Συμπράξεις στις διάφορες περιοχές παρέμβασης σε όλη την Ελλάδα.

Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προς του Δήμους όλης της χώρας να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020», ο Δήμος Σαρωνικού προχώρησε σε ενημέρωση και επαφές με τους δήμους της περιφερειακής χωρικής ενότητας ανατολικής αττικής, την Αντιπεριφέρεια και την Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής προκειμένου να διοργανωθεί η πρώτη συνάντηση.
Σωφρόνης

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης, ως οικοδεσπότης και προεδρεύων της συνεδρίασης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση και τους ευχαρίστησε για τη θετική ανταπόκριση και την παρουσία τους. Η ενέργεια αυτή αφορά το 1ο στάδιο κατά το οποίο στόχος είναι η κινητοποίηση των εταίρων και η μεταξύ τους δικτύωση. Οι σχεδιαζόμενες δράσεις είναι άμεσες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού αν και η διορία είναι πάρα πολύ σύντομη «είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η προσπάθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά και πιο οργανωμένα φαινόμενα ένδειας και περιθωριοποίησης που παρατηρούνται στους Δήμους μας. Οι συμπολίτες μας, οι οποίοι πλήττονται από τη δεινή οικονομική κατάσταση χρήζουν άμεσης βοήθειας και είναι ηθικό μας καθήκον να συμπράξουμε προς όφελός τους. Είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε για όλους τους συνδημότες μας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» επεσήμανε ο κ. Σωφρόνης.

Στη συνέχεια της συζήτησης οι συνεργάτες του Δημάρχου Σαρωνικού εξήγησαν τις τεχνικές προδιαγραφές του προγράμματος στους Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων. Στις άμεσες ενέργειες συμπεριλαμβάνονται η συνοπτική έκθεση της υφιστάμενης κατάστασης μέσω της καταγραφής πραγματικών και ρεαλιστικών αναγκών, καταγραφή των υπαρχουσών δομών των Δήμων αλλά και όλων των φορέων, εκκλησίας, ΜΚΟ ή άλλων που παρουσιάζουν ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς επίσης η καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού, του επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει ο κάθε φορέας σε επίπεδο Κοινωνικών Δομών.
Φιλίππου

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στο γενικότερο πλαίσιο των προγραμμάτων ΣΕΣ 2014-2020 τα οποία έχουν σαφή προσανατολισμό προς την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Κοινωνική ενσωμάτωση, καταπολέμηση της ανεργίας και στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας είναι ο άξονας χάραξης της ευρωπαϊκής κοινωνικής πολιτικής όπως αποτυπώνεται στα ΣΕΣ 2014-2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία του Δήμου Σαρωνικού για τη δημιουργία Κοινωνικής Σύμπραξης καθώς μέσω συνεργασίας θα αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα της ένδειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Κιούσης, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος, ο Δήμαρχος Ραφήνας κ. Πιστικίδης, η Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κα Καραγιάν, ο Αντιδήμαρχος Διονύσου κ. Υφαντής, ο Αντιδήμαρχος Κρωπίας κ. Γρίβας, ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα κ. Τσοπράς, η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου κα Κιμπιζή, ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού κ. Βελτανιώτης, Γενικοί Γραμματείς Δήμων και Εντεταλμένοι Ειδικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.