Έβρος: Εκκενώθηκαν δυο οικισμοί εξαιτίας των πλημμυρών

Εκκενώθηκαν δυο οικισμοί στον Έβρο, αυτός του Λαγυνά και του Πόρου, από τις Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι, χθες το βράδυ, το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφθασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι έσπασαν τα αναχώματα που προστάτευαν τον οικισμό από τα νερά.

“Έχουμε μια πρωτοφανή, ιστορικά ποσότητα νερού στην περιοχή” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στο ύψος των Φερών, η ποσότητα των υδάτων έφθανε, χθες το βράδυ, τα 2.850 κυβικά μέτρα/ ανά δευτερόλεπτο.

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως εκκενώθηκε και ο οικισμός Πόρος αργά χθες το βράδυ και περίπου 80 άτομα μετακινήθηκαν σε ξενοδοχεία της γύρω περιοχής.

Μάλιστα, αναφέρεται πως αυτή την ώρα οι κάτοικοι των Λαγυνών μεταφέρονται στην έδρα του δήμου Σουφλίου.

Τα τεχνικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες, με την κατασκευή αναχωμάτων, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των νερών.

Αυτή την ώρα, η παροχή των νερών έχει αγγίξει τα 2.760 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ στο Πέταλο το σταθμήμετρο δείχνει επτά μέτρα και ογδόντα εκατοστά, με όριο συναγερμού τα πέντε μέτρα και ογδόντα εκατοστά.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.