Ένα ποτάκι πριν τον ύπνο για να χαλαρώσουμε…

Το να πίνει κανείς αλκοόλ πριν πάει για ύπνο, αρχικά λειτουργεί ως χαλαρωτικό, ωστόσο τελικά δε δίνει την ξεκούραση που αποζητάμε, σύμφωνα με μελέτη Αυστραλιανών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα αποτελέσματα του αλκοόλ στον ύπνο και ανακάλυψαν ότι η κατανάλωσή του μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα διαταραχές στον ύπνο.
«Οι άνθρωποι επικεντρώνονται συνήθως στην κοινά αποδεκτή χαλαρωτική ιδιότητα του αλκοόλ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αποκοιμούνται πιο εύκολα, κυρίως οι ενήλικες, από τις διαταραχές στον ύπνο μέσα στη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε ο Christian L. Nicholas του Ινστιτούτου Ύπνου του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης.

Ο Christian L. Nicholas και οι συνάδελφοί του ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως στη διάρκεια μεγάλων περιόδων, μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα και στις καθημερινές συνήθειες, όπως και στη διαδικασία μάθησης, αλλά και στη μνήνη.
Το αλκοόλ δε βοηθάει στον ύπνο.

Το μήνυμα που πρέπει κανείς να πάρει μαζί του είναι ότι το αλκοόλ δεν αποτελεί βοήθημα για τον ύπνο, παρότι δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Αντιθέτως, διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.