Έξι συμβουλές για να βρείτε το κατοικίδιό σας μέσω του Facebook

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν λογαριασμό στο Facebook. Ίσως να μην το πιστεύετε αλλά το Facebook μπορεί να αποτελέσει έναν από τους λόγους που το κατοικίδιό σας θα γυρίσει ασφαλής σπίτι του σε περίπτωση απώλειας.

Πόσες φορές άλλωστε έχουμε ακούσει για εξαφανισμένα κατοικίδια που χάρη στις κοινοποιήσεις φίλων βρέθηκαν και πάλι στην οικογένειά τους;

Για αυτό λοιπόν κι εμείς σας παρουσιάζουμε πως να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να βρείτε το χαμένο σας κατοικίδιο.1. Βάλτε μια πρόσφατη φωτογραφία του σκύλου σας

Ξέρουμε ότι οι κουταβίσιες φωτογραφίες είναι αξιολάτρευτες, όμως καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη φωτογραφία του σκύλου σας. Πολλά ενήλικα σκυλιά έχουν αλλάξει αρκετά από τότε που ήταν κουτάβια.

2. Βάλτε κείμενο στην φωτογραφία

Βάλτε τις πιο κρίσιμες πληροφορίες στην ίδια τη φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς όμως να κρύβουν το πρόσωπο ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του σκύλου. Συμπεριλάβετε τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ιδιοκτήτη. Προσθέστε την πόλη και πότε / που είδαν το σκυλί για τελευταία φορά (αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο φυσικά.). Συμπεριλάβετε επίσης τη λέξη “ανταμοιβή”, εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Προτιμήστε να βάλετε τις πληροφορίες μαζί με την φωτογραφία, γιατί υπάρχει η περίπτωση η φωτογραφία να κοινοποιηθεί χωρίς την λεζάντα από κάποιους φίλους σας. Επίσης έτσι δίνετε την δυνατότητα σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να κατεβάσουν την φωτογραφία και να την δημοσιεύσουν ή να εκτυπώσει κάποιος την φώτο για αφισοκόλληση.

Επιπλέον, προσθέστε στην λεζάντα από πότε λείπει ο σκύλος και την ακριβή περιοχή που χάθηκε. Επίσης, μην ξεχνάτε πληροφορίες όπως, αν ο σκύλος έχει τσίπ, αν φοβάται τους ξένους, αν είναι φιλικός.

3. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για να κάνετε δημόσια τη φωτογραφία

Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι φίλοι σας στο Facebook ίσως ήδη γνωρίζουν πως το σκυλί σας λείπει. Σκοπός είναι να εξαπλωθεί σε όσους περισσότερους φιλόζωους και φιλοζωικές σελίδες γίνεται.

4. Να βάλω αμοιβή ή όχι;

Ενώ οι μεγάλες ανταμοιβές μπορεί να ενθαρρύνoυν τις φάρσες μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από απατεώνες, η απουσία αμοιβής μπορεί να αποτελέσει λόγο για να μην επικοινωνήσει μαζί σας αυτός που ενδεχομένως να βρει το κατοικίδιό σας. Όλοι θέλουν ένα κίνητρο για να βοηθήσουν, γιατί μην ξεχνάτε πως δεν αγαπούν όλοι τα σκυλιά μας όσο εμείς!

Για τα καθαρόαιμα κυρίως σκυλιά ένας κλέφτης μπορεί να επανεξετάσει τα σχέδιά του, αν ξέρει ότι μπορεί να λάβει περισσότερα χρήματα επιστρέφοντας το κατοικίδιο σπίτι, απ’ ότι να το πουλήσει.

Δεν μπορούμε να σας πούμε ποια είναι η σωστή ή η λάθος απάντηση εδώ, αλλά μπορούμε με σιγουριά να σας πούμε το εξής : Ό, τι ανταμοιβή κι αν προσφέρετε, μην δώσετε τίποτα πριν πάρετε τον σκύλο στα χέρια σας.

5. Μην ξεχνάτε τους παραδοσιακούς τρόπους

Ενώ το Facebook είναι ένας καλός τρόπος για να μαθευτεί η εξαφάνιση του σκύλου σας, μην ξεχνάτε να απευθυνθείτε στα καταφύγια, σε κτηνιάτρους της περιοχής, καθώς και την τοποθέτηση αφισών στη γειτονιάσας.

6. Μην το βάζετε κάτω!

Είναι αλήθεια ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εξαφανισμένων ζώων δεν επιστρέφουν ποτέ στο σπίτι τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατάτε. Μερικές φορές χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να αποδώσει η αναζήτηση. Συνεχίστε τις κοινοποιήσει στο Facebook. Εάν αλλάξετε τοποθεσία διαμονής, ακόμα και αν έχουν περάσει χρόνια, να ενημερώσετε τις πληροφορίες στο μικροτσίπ του σκύλου σας.

(πηγή: dogworld.blogspot.gr)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.