Έψαχνε στο Facebook κάποιον να τη δολοφονήσει: «Σε παρακαλώ σκότωσέ με» – Βρέθηκε Βρετανός να της δώσει όπλο

«Αν θες να αυτοκτονήσεις θα σου δώσω εγώ όπλο». Με τη φράση αυτή ένας Βρετανός προθυμοποιήθηκε να… βοηθήσει 23χρονη Ελληνίδα να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η κοπέλα εξέφρασε πριν από μία εβδομάδα την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook αναζητώντας μέσω διαδικτύου τον υποψήφιο εκτελεστή της. Την ανάρτηση είδε άνδρας από τη Βρετανία, ο οποίος της έγραψε ότι θα μπορούσε να της δώσει ένα πυροβόλο όπλο που έχει στην κατοχή του.

Η 23χρονη, παιδί εύπορης οικογένειας, προσπαθούσε μέσω Facebook να τον πείσει να τη δολοφονήσει. «Σε παρακαλώ σκότωσέ με. Βάλε ένα τέλος στη ζωή μου», έγραφε σε αναρτήσεις της. Ο Βρετανός αρχικά ήταν διστακτικός αλλά στη συνέχεια άρχισε να εξηγεί στη νεαρή πως θα μπορούσε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα με το όπλο που θα της έδινε.

Για καλή της τύχη το διαδικτυακό διάλογο παρακολούθησε ένας διαδικτυακός φίλος της, ο οποίος ειδοποίησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αμέσως ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που παρήγγειλλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που παρότρυνε σε αυτοκτονία διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για πάροχο διαδικτύου που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ταυτόχρονα εντοπίστηκε στο σπίτι της σε νησί του Αιγαίου η 23χρονη, η οποία δεν είχε προλάβει να κάνει πράξη το απονενοημένο διάβημα.

Η βρετανική Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες για τον εντοπισμό του δράστη. Αυτό που ερευνά πλέον η ΕΛ.ΑΣ. είναι το κατά πόσο ο Βρετανός εκτός από το να δώσει το όπλο στη νεαρή είχε σκοπό να προβεί και στη δολοφονία της. Η δικογραφία πάντως που σχηματίστηκε σε βάρος του αφορά σε «συμμετοχή σε αυτοκτονία» και όχι «συμμετοχή σε ανθρωποκτονία».

Παλιοί αξιωματικοί της Ασφάλειας που έμαθαν για το περιστατικό θυμήθηκαν την υπόθεση του 40χρονου Ματθαίου Μονσελά, που σε κάποια σημεία μοιάζει με αυτή που αντιμετώπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ήταν Ιανουάριος του 1994 όταν ο Μονσελάς δολοφόνησε την οδοντίατρο Γεωργία Βαγενά.

Το πρωτοφανές της ιστορίας ήταν ότι ο 40χρονος έγινε «δολοφόνος κατά παραγγελία» μετά από προτροπή του θύματος. Η Βαγενά δηλαδή του ζήτησε να τη σκοτώσει και εκείνος το έκανε. Ο προβληματικός γάμος της Βαγενά με το γιατρό σύζυγό της επιβάρυνε πολύ τη ψυχολογία της. Το αποκορύφωμα ήταν όταν έμαθε για την εξωσυζυγική σχέση του άντρα της. Τότε ήταν που άρχισε να ψάχνει άτομο να τη δολοφονήσει, μέχρι που βρήκε τον Μονσελά.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.