ΑΕΚ – Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Θετικό κλίμα για το νέο γήπεδο, υπάρχει… δρόμος

Για πρώτη φορά ΑΕΚ και Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και μίλησαν με… στοιχεία για την «Αγιά Σοφιά».

Μετά από κόντρες και δηλώσεις μηνών, απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε μια κρίσιμη συνάντηση για το νέο γήπεδο της Ένωσης.

Όπως πιστοποιήθηκε και από τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων, υπήρξε πολύ θετικό κλίμα και κοινή διάθεση για να προχωρήσουν οι εργασίες. Η ΑΕΚ με τους Ασλανίδη, Κυρατσού, Ανδριόπουλο και Στράτο έδωσε απαντήσεις, ενώ ο Δήμος είχε μαζί μηχανικούς από το εξωτερικό, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήματα και έλαβαν ξεκάθαρες απαντήσεις. Με κυρίαρχο, γιατί η ΑΕΚ χρειάζεται τα 2,5 επιπλέον στρέμματα για να κάνει το σχέδιο της και δεν μπορεί να το πράξει στην αρχική έκταση που της ανήκε.

Μολονότι δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση, από την ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία πως πλέον δρομολογούνται θετικότατες εξελίξεις στην υπόθεση του γηπέδου. Εγινε κατανοητό απ’ όλους πως η ΑΕΚ προσφέρει πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη στη Νέα Φιλαδέλφεια για να προχωρήσει. Ο δήμος δέχθηκε τις επαρκέστατες εξηγήσεις της Ενωσης και μάλιστα ως αύριο το μεσημέρι θα παραδοθούν στον Δήμο όσα στοιχεία επιπλέον ζήτησε να λάβει για να προχωρήσει τις διαδικασίες. Βεβαίως, μέχρι την απόλυτη συμφωνία, την έκδοση οικοδομικής άδειας και το ξεκίνημα των έργων, έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο.

Βασιλόπουλος: Υπάρχει θετική διάθεση

Θετική διάθεση εκ μέρους του Δήμου έδειξε ο Αρης Βασιλόπουλος στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση «Έγινε μια αναλυτική ενημέρωση σήμερα για όλα τα τεχνικά ζητήματα, για την υπογειοποίηση. Υπήρξαν ερωτήσεις από την επιστημονική ομάδα του Δήμου. Θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα που πήραμε σήμερα και στη συνέχεια θα τα επικοινωνήσουμε και πάλι με την ΑΕΚ. Υπάρχει θετική διάθεση. Εμείς από την αρχή έχουμε πει ότι θέλουμε να γίνει το γήπεδο. Έχουμε κάποιες επισημάνσεις, τις οποίες είχαμε και προεκλογικά και αυτές συζητήσαμε».

Ασλανίδης: Το γήπεδο θα χτιστεί

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, εξερχόμενος της συνάντησης στη Νέα Φιλαδέλφεια έστειλε το… μήνυμα για την επόμενη ημέρα για το θέμα του νέου γηπέδου της «Αγιά Σοφιά».
«Μετά από αυτή τη συνάντηση που έγινε έστω και αργά, πιστεύουμε ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Και ο κόσμος της Νέας Φιλαδέλφειας και ο Δήμος και η μεριά της ΑΕΚ και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Εγινε μία επαγγελματική και εμπεριστατωμένη συζήτηση. Λύθηκαν από πλευράς της ΑΕΚ τα ερωτήματα που είχαν οι άνθρωποι του Δήμου. Αυτό που αρχικά είχε γραφτεί ότι θα μας πρότειναν ένα άλλο σχέδιο, δεν υφίσταται. Ήρθαν άνθρωποι από την Αγγλία και από άλλο μέρος και πιστεύουμε ακράδαντα η μεριά της ΑΕΚ ότι το επιτελείο που έχει σχεδιάσει το μεγαλείο που λέγεται έργο και γήπεδο της ΑΕΚ, τους έλυσε όλα τα ερωτήματα. Μιλάμε για την Αγιά Σοφιά. Γίνανε κάποιες ερωτήσεις και κάποιες παρεμβάσεις και καλυτέρευση από πλευράς των ανθρώπων που βρέθηκαν στη συνάντηση και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά από εδώ και ύστερα, με ηρεμία και σύμπνοια. Όλα θα γίνουν με ηρεμία και σύμπνοια. Αυτό αποφασίσαμε. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες τώρα. Πιστεύω ότι αποφασίσαμε για όλα τα βασικά ερωτήματα.

Ανδριόπουλος: Ηταν εποικοδομητική η συνάντηση

Ικανοποιημένος από το κλίμα και το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Δήμο, έμεινε και πρότζεκτ μάνατζερ του έργου της κατασκευής του γηπέδου, Δημήτρης Ανδριόπουλος: «Ήταν η πιο ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με τον Δήμο μέχρι τώρα. Όπως είχε ειπωθεί, ο Δήμος δεν είχε να παρουσιάσει καμία δική του μελέτη. Απλά έγινε η συνάντηση παρουσία διαφόρων συμβούλων, έγιναν ερωτήσεις για τη αρχιτεκτονική μελέτη και διάφορα τεχνικά θέματα και μάλιστα όπως ειπώθηκε από τον Δήμαρχο, καλύφθηκαν σχεδόν σε όλα τα ζητήματα. Δεν θέλω να προϊδεάσω θετικά, ούτε σε θέμα χρόνου, αλλά ο δρόμος δεν είναι μακρύς. Περιμένουμε την επίσημη απόφαση του ΣτΕ και από εκεί και πέρα ελπίζω να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον δήμο. Για να προχωρήσουμε στο όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων. Αυτή η διαδικασία ίσως πάρει και ένα μήνα. Η τακτική της οικογένειας της ΑΕΚ είναι να έχει συνεργασία με τον Δήμο. Ειδικά στα μεγάλα έργα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο. Η απόφαση του ΣτΕ, το οποίο είναι το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, πρέπει να είναι σεβαστή από όλους. Όταν θα έχουμε επίσημα κι αυτή την απόφαση, θεωρώ οτι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το έργο».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.