Αιμίλιος Ράφτης: «Δεν την έχω ψωνίσει»

Είναι γοητευτικός, καλογυμνασμένος και θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους νέους ηθοποιούς με στόφα «ζεν πρεμιέ».  Ο λόγος για τον Αιμίλιο Ράφτη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ακολουθεί με επιτυχία καριέρα ηθοποιού.

Του
Θοδωρή Λινάρδου

a raftis1

Την φετινή θεατρική περίοδο συμμετείχε (και συμμετέχει) σε δύο αξιόλογες δουλειές. Η πρώτη που τέλειωσε πριν λίγο καιρό, ήταν ένα κοινωνικό, ψυχολογικό θρίλερ με σουρεαλιστικά στοιχεία και τίτλο «Πέντε» σε κείμενα του Κώστα Μπίγαλη και σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη στο «Χυτήριο». Σ΄ αυτό το έργο υποδύθηκε ένα ρόλο κακού, ενώ η δεύτερη έχει τίτλο «Αμάρτησα για το παιδί σου» που είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία παρεξηγήσεων με απρόσμενο τέλος και για πολλούς θεωρείται η κωμωδία της χρονιάς. Παίζεται στο θέατρο «Κιβωτός» και ο Αιμίλιος υποδύεται έναν αστυνομικό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αιμίλιος Ράφτης έχει ήδη συνεργαστεί στο θέατρο με γνωστά ονόματα, όπως ο Χάρης Ρώμας στην παράσταση «Sex Revolution», η Νίνα Λοτσάρη και η Μάρθα Καραγιάννη στην παράσταση «Η Μαμά είπε μη» αλλά και με τον βετεράνο Κώστα Βουτσά, την Βάσια Τριφύλλη και τον Κώστα Σόμμερ στο έργο «Οι Απελπισμένοι».

Η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται είναι αν η εξωτερική εμφάνιση έπαιξε κάποιο ρόλο στην καριέρα του.

«Δεν ξέρω αν με βοήθησε η εξωτερική μου εμφάνιση ή η τύχη»… απαντά και διευκρινίζει: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ με την υποκριτική, είναι το όνειρο μου και το κυνηγάω εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που ήρθα στην Αθήνα. Ο Θεός με βοήθησε για να τα καταφέρω και να πραγματοποιήσω το όνειρο μου».

Ο Αιμίλιος, φοίτησε στην σχολή «Ίασμος», για τρία χρόνια.

«Μακάρι να εξελιχθώ στον χώρο, μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση», συμπληρώνει.

Πριν αν κατάλαβα καλά, κάνατε άλλες δουλειές.

«Έχω κάνει πολλές δουλειές. Δούλευα από δεκατεσσάρων ετών. Ακόμα κάνω και δεύτερη δουλειά γιατί δεν βγαίνει διαφορετικά».

Ένας ηθοποιός μπορεί να ζήσει μόνο από αυτό;

«Πάρα πολύ δύσκολα. Οι περισσότεροι ηθοποιοί περνάνε δύσκολα οικονομικά»

Πως βιώνετε την οικονομική κρίση;

«Όπως όλοι οι άνθρωποι, απλά δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια, κάνω δυο δουλειές. Γενικά προσπαθώ να δουλεύω συνέχεια για να μπορώ να καλύπτω τις ανάγκες μου και τα έξοδα μου και ευτυχώς τα έχω καταφέρει».

a raftis5

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Γιώργο Βάλαρη, τον σκηνοθέτη της παράστασης «Αμάρτησα για το παιδί σου»…

«Ο Γιώργος Βάλαρης με έχει βοηθήσει πολύ και του χρωστάω πάρα πολλά, πίστεψε σε εμένα και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλός σκηνοθέτης, αλλά και ένας πολύ καλός άνθρωπος, είναι πολύ έξυπνος. Τον ευχαριστώ πολύ πραγματικά και ελπίζω να μην τον απογοήτευσα».

Εκτός από τον Βάλαρη έχετε κάνει κι άλλες σημαντικές συνεργασίες…

«Οι συνεργασίες πάντα είναι σημαντικές και μπορώ να ξεχωρίσω βέβαια, αρκετά πρόσωπα, όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Παύλος Χαϊκάλης και η Μάρθα Καραγιάννη. Σίγουρα όμως θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλους».

Μίλησέ μας λίγο για την παράσταση που παίζεις τώρα στο «Κιβωτός»

«Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από παρεΐστικο. Και πώς να μην είναι έτσι άλλωστε, όταν έχεις κοντά σου, μεταξύ άλλων τους Σωτήρη Καλυβάτση και Θανάση Βισκαδουράκη, με τις πλάκες τους και τα καλαμπούρια τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πλήττεις ποτέ μαζί τους. Να μην ξεχάσω πάντως να αναφέρω πως και οι υπόλοιποι ηθοποιοί του θιάσου είναι εξαιρετικοί και η συνεργασία μαζί τους είναι ευχαρίστηση μα και εμπειρία».

a raftis2

Το πιο περίεργο που σας συνέβη στην σκηνή;

«Το πιο περίεργο που συνέβη ήταν όταν μου έφυγε το γκλομπ (σ.σ. υποδύεται έναν αστυνομικό) από τα χέρια και ευτυχώς δεν τραυμάτισε τον θεατή».

Πόσο δύσκολο είναι να σε αποθεώνουν, να σε θαυμάζουν τα κορίτσια κι από την άλλη να κρατάς τις ισορροπίες…

«Δεν την έχω ψωνίσει κι ούτε πρόκειται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χρειάζεται πάντως ισορροπία σε όλα. Είμαστε αναλώσιμοι στο επάγγελμα αυτό, αύριο όλα αλλάζουν, η δημοσιότητα δεν πρέπει να σε αποπροσανατολίζει».

a raftis4

Και με τις θαυμάστριες τι γίνεται

«Έχω δει διάφορα, όπως να έρχονται κορίτσια με πανό στο θέατρο και άλλα πολλά. Πολλές κοπέλες ζητούν φωτογραφίες, αυτά όλα είναι θετικά για μένα, να υπάρχει αγάπη από το κοινό, αλλά είναι σωστό να ξέρεις να κρατάς και την λογική απόσταση».

a raftis6

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.