Ακυβέρνητο τρένο. Ο οδηγός το εγκατέλειψε, για να πάρει καφέ

Ένα σταματημένο τρένο στον σταθμό της Κενίτρα, στο Μαρόκο, του οποίου ο οδηγός είχε πάει «να πάρει έναν καφέ», άρχισε ξαφνικά να κινείται μόνο του για ενάμιση χιλιόμετρο, με 20 επιβάτες, προτού ακινητοποιηθεί εκ νέου.

«Περίεργο ατύχημα. Ένα τρένο προχωρά χωρίς οδηγό, λίγο έλειψε να προκληθεί καταστροφή», τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Al Massae.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τρένο, που είχε προορισμό τη Ραμπάτ, περίπου 40 χλμ. νότια της Κενίτρα, εγκατέλειψε ξαφνικά τον σταθμό, στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση τη Φες (κέντρο).

Μια μικρή λεπτομέρεια, συνεχίζει η Al Massae: Ο οδηγός δεν βρισκόταν πάνω στο τρένο. Είχε φύγει «για να πάρει έναν καφέ» και όταν επέστρεψε «διαπίστωσε έκπληκτος ότι το τρένο είχε φύγει».

Η αμαξοστοιχία διένυσε συνολικά 1.500 μέτρα προτού ακινητοποιηθεί με τρόπο επίσης ανεξήγητο.

«Η μηχανή υπέστη ζημιές» αλλά δεν υπήρξε καμία «ανθρώπινη ζημία», αναφέρει η εφημερίδα.

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από την ασυνήθιστη “κοπάνα”, το εθνικό γραφείο των σιδηροδρόμων (OCNF) παραδέχθηκε το συμβάν με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

«Το τρένο άρχισε να κινείται στις σιδηροτροχιές. Σταμάτησε στη νεκρή γραμμή ασφαλείας που υπάρχει για αυτές τις καταστάσεις χωρίς να καταγραφεί άλλο περιστατικό στην κυκλοφορία», ανέφερε η υπηρεσία. Τους «20 επιβάτες που βρίσκονταν ήδη πάνω στο τρένο φρόντισαν αμέσως οι ομάδες του ONCF», αναφέρει το κείμενο.

Πηγή: news247.gr (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.