Αλεξάνδρα Τσόλκα: Η γλώσσα-σπάτουλα της Σάσας

Είναι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών μάλιστα, που σε κάποια ψηφοφορία της, οι παρευρισκομένους συντάκτες, οι «παλλόμενες ψυχές» της γενιάς μας, την χειροκροτούσαν για την δυναμικότητα της!

Ποια δυναμικότητα; Του να βρίσκεται σε ένα πάνελ μιας κίτρινης – καναρινί εκπομπής και να μιλάει από το ποιού είναι το παιδί γνωστής τραγουδίστριας μη βλαχοπόπ, ενώ για τα παιδιά των συνεργατών της δε μιλάει, αν δείχνει η έγκυος Μανωλίδου «γουρούνι», ενώ η παρουσιάστρια της εκπομπής της είναι έγκυος-φιγουρίνι, αν κάνει «αρπαχτές» η Μενεγάκη όταν ανάβει χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ οι δικοί της παρουσιαστές καλά κάνουν, μη πούμε πως διαπράττουν και πολιτισμική παρέμβαση, αντιστοίχως.

Το γλείψιμο, η υπηρεσία της μικρούλας εξουσίας, για την εξασφάλιση της θεσούλας, τα θέματα όπου άνθρωποι προσβάλλονται και «κράζονται», η «Λιαγκοποίηση» του τηλεοπτικού λόγου, βρίσκουν στο πρόσωπο της Σταμάτη τον, ως ένθερμο κομισάριο του κόμματος, εκφραστή τους.

Με τακούνι, τρέσα, στήθος σε έκθεση, αποθεώνει κάθε μπουζουκοντίβα που την εκφράζει ακαλαίσθητα, κάθε μικρή πανωλεθρία κάλους, όποια μετάλλαξη του γυναικείου είδους, ενώ είναι λάτρης και θιασώτρια της κακοφωνίας, του μικροφωνικού βαρβαρισμού, του ξενυχτιού – μπόμπα, με την φράση κλισέ στα τίποτα «είσαι θεά, αγάπη μου»! Ακούει Πάολα και Παντελίδη! Λατρεύει να πατά σαπισμένα γαρύφαλλα! Τα «ηλίθιε», «χοντρέ», «γουρούνα» είναι εν είδη αστεϊσμού τσίχλα στα χείλη της, συνεχώς, ενώ το λαϊκό δικαστήριο στήνεται, πρωί – πρωί με την Σάσα σε ρόλο εισαγγελέα, τον Λιάγκα πρόεδρο, τη καλούλα Σκορδά υπεράσπιση και την Ηλιάκη ξινή ένορκο. Καλοντυμένες –δηλαδή γυμνές!-, κομψές (δηλαδή με καινούργιες πλαστικές), προσωπικές ζωές, μητρότητα (των άλλων γυναικών), ταλέντα και αφοσίωση, όλα σε μια κυμαδομηχανη αλαζονικών δικαστών, διότι νομίζουν πως τα νούμερα της τηλεθέασης τους επιτρέπουν τα πάντα. Και η Σάσα, η Σταμάτη, που χειροκροτούσαν στην ΕΣΗΕΑ, σέρνει τον χορό της αμετροέπειας με στόχο ένα μικρό κοινό, που σφυροκοπείται από φτήνια και αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο στη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά στο σύνολο της ψυχαγωγίας…

… Πρόσφατα η δημοσιογράφος Σάσα ως καλεσμένη του Αρναούτογλου, που έχει «κράξει» και όχι σχολιάσει ως «γλείφτη» των καλεσμένων, είπε για τη θεσούλα που είχε, ενώ «δημοσιογραφούσε» στο δημόσιο! «Υπήρχαν έντονοι διάλογοι με τον κόσμο. Καταρχάς ήμασταν με κλειδωμένη την πόρτα γιατί θα ερχόντουσαν μέσα να μπουκάρουν όλοι» είπε η Σταμάτη – δημόσια υπάλληλος, δείχνοντας μια ολόκληρη νοοτροπία όπου οι πολίτες αυτής της χώρας, αντιμετωπίζονται ως ενοχλητικοί!

Παραδέχτηκε βέβαια πως είχε μπει με μέσο! Αλίμονο! Να μη συνοψιστεί η αγία Τριάδα Μπουζούκι – Κούρσα- Ρουσφετάκι, συνολικά στην αποθεωμένη περσόνα. Και επειδή ένιωσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής, πως δεν την καταλάβαινε το πόπολο του απεύθυνε, αγενώς, το λόγο παρακινώντας το να τη χειροκροτήσει. Αυτό ο αχταρμάς σύγχυσης, ψευτομαγκιάς, φτιαχτής ειλικρίνειας, αγένιας, προσβολής θεωρείτε «μοναδικότητα» και «αυθεντικότητα», φυσικά!

Την άλλη μέρα, ο ογκόλιθος τηλεοπτικής σπουδαιότητας, Γιώργος Λιάγκας την ρώτησε αν «έγλειψε» αρκετά τον Αρναούτογλου! Διότι το ρήμα «γλείφω» σε όλα τα πρόσωπα, κλίσεις και εγκλίσεις, το «αγριογκόμενα του έντεχνου», το «γουρούνα», τα «ηλίθια» είναι πλέον ένας τηλεοπτικός λόγος, παγιωμένος, δεδομένος, της άνεσης, γιατί δεν είναι «δήθεν» οι άνθρωποι που το μιλούν και είναι ο «εαυτός» τους. Ένας εαυτός ακαλλιέργητος, βέβαια, ανούσιος, απρεπής, που ασχολείται με μικρά πράγματα, εγωκεντρικός και μεγαλομανής! Που δεν έχει και ενδιαφέρον, βρε αδελφέ! Επαγγελματίας μπορεί να σαι; Ο εαυτός σου δεν είναι και ο Αλβέρτος Σβάιτσερ μη και χάσει η ανθρωπότητα στιγμές από μια προσωπικότητα!

Μπερδεύοντας την δυναμικότητα με την χουλιγκανέ καφρίλα, οι δημοσιογράφοι – μέλη της Ένωσης χειροκρότησαν λοιπόν, την καλή τους συνάδελφο Σάσα Σταμάτη. Σ αυτούς δεν χρειάστηκαν την αγενή παραίνεση της. Το έκαναν αυτοβούλως!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.