Αλεξ. Τσόλκα: X Factor με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη

ΣΚΑΪ για αναλύσεις και πολιτικές εκπομπές! Και να η Εύα Αντωνοπούλου να δίνει συνεντεύξεις πως αποτάσσεται τον σατανά του life style (τρείς και φτύσε!) και να κάνει ειδήσεις και αγέλαστες ερωτήσεις στους καλεσμένους που ίσα που δεν τους σπρώχνει απ τα καθίσματα να πέσουν κάτω, διότι πολύ της την σπάνε!

Δως του η Μπουσδούκου, το πρωί, με σοβαρά μίνι να κάνει ενημέρωση, όπως θα ταίριαζε στην τηλεόραση του Στρουμφοχωριού! Και να, όλες τις ώρες γραβάτες και σταυρωτά κοστούμια και ασημί ανταύγειες για να μη κιτρινίζει το λευκό, στα λιγοστά μαλλιά για τους κομψούς κύριους – αναλυτές, ή οι καραμπογιές για τους πολιτικούς – καλεσμένους! Δως του οι πολιτικές αναλύσεις – κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κάτι σαν προαπαιτούμενο προσόν για να βγεις στον αέρα του καναλιού!

Η Σία Κοσσιώνη ως χρυσό κορίτσι του Φαλήρου ως διασταύρωση Έλλης Στάη – Μαρίας Αλιφέρη! Και φυσικά ο ογκόλιθος της new age δημοσιογραφίας, ο ισορροπιστής σε μαγκιά και αριστοκρατικότητα, ο μορφωμένος αλλά και street fighter, ο ράπερ αλλά και θαυμαστής των ριζίτικων, ο μεταξύ ψυχαγωγίας και ενημέρωσης sui generis αγαπημένος μας Κωνσταντίνος Μπογδάνος με το όνομα! Πόσο ευτυχισμένος θα είναι Θεέ μου! Τι χαρά θα πάρει αυτό το παιδί, που στο κανάλι του Φαλήρου θα φιλοξενηθεί το σόου XFactor, που μεγάλωσε παλαιότερες γενεές, που ανέδειξε άφαντα και ξεχασμένα ταλέντα και μάλιστα με τον ίδιο παρουσιαστή!

Τον εθνικό μας έφηβο Σάκηηηηη Ρουβά! Θα πρέπει ο Μπογδάνος να κλαίει γοερά σα να παίρνει Οσκαρ, γιατί ήρθε η ώρα της δικαίωσης του! Της αναγνώρισης! Της συγκομιδής των κόπων του απ την συντεταγμένη, πολύχρονη προσπάθεια να σπάσει το κατεστημένο της σοβαρής δημοσιογραφίας, εκεί, στον ΣΚΑΪ!

Τώρα στο Φάληρο, θα χει και ραπ και τέκνο και ριθμ εν μπλουζ και κυρίως μπουζούκι ηλεκτρονικό και είναι καιρός να αναδειχτούν και απ τον ΣΚΑΪ, μεγάλα ταλέντα σαν τους Νίνο, Οικονομόπουλο, Καραφώτη, Μάρω Λύτρα -και άλλο δεν θυμάμαι!- ώστε να στηριχθεί ο ελληνικός πολιτισμός! Και μπράβο τους! Για τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, που εκτέλεσε και ο Σάκης μας, τον Ξαρχάκο, τον Λοΐζο, τον Γκάτσο, τον Λειβαδίτη, τον Ελύτη, τον Σεφέρη, την Νταντωνάκη, τον Ξυλούρη, τη Κάλλας, στο κάτω κάτω, ρε γαμώ το! Και ναι! Είναι η κατάλληλη στιγμή! Για μίνι, παγιέτες, φτερά, πούπουλα, γκλίτερ, λάμψεις, Ρουβά, συγκίνηση απ την Ζυγούλη για τις μεγάλες στιγμές του άνδρα της και κοντινά στα πράσινα, μεγάλα μάτια της!

Είναι καιρός για να αναδειχτεί το επόμενο μεγάλο είδωλο στην δισκογραφία που δεν υπάρχει παγκοσμίως, για τις πίστες που ανοίγουν μια φορά την εβδομάδα και αυτή για κάνα χορό συλλόγου «απανταχού του χωριού Άνω Πουρναροραχούλα» και για το ελληνικό star system που διαδηλώνει για να πάρει, απλήρωτο πάντα, τα δεδουλευμένα του!

Και μπράβο τους ξανά! Είναι ο κατάλληλος καιρός να δοθούν φρούδες ελπίδες σε παιδάκια, πως θα γίνουν διάσημοι απ την τηλεόραση και θα ζήσουν το λαμπερό όνειρο τους με τα υψηλά νυχτοκάματα, που δεν υπάρχουν, στις μεγάλες πίστες που τις εγκατέλειψαν ακόμα και τα μεγάλα ονόματα και κάνουν θέατρο –κατά κάποιον τρόπο!- ή τηλεόραση ως πάνελ και εμφανίζονται σε μαγαζιά μεγέθους μπουάτ!

Οι ειδήσεις ξετρυπώνονταν από τους δαιμόνιους ρεπόρτερ που μόνο γκλοπ για φάλαγγα δεν έβγαλαν απ τις τσέπες, για να αποσπάσουν απ την Ελευθερία Αραβάνη πως θα καλύπτει τα παρασκήνια του τεράστιου show! Αυτά συνέβαιναν κατά τον τριήμερο εθνικό εορτασμό των γενεθλίων του Σάκη μας Ρουβά μας. Ήταν όλοι οι φίλοι του εκεί!

Τραγουδίστριες! Πλούσιες! Παρουσιάστριες! Συνάδελφοι του στο σινεμά, στη τηλεόραση, στη πίστα, στην Επίδαυρο! Κλαμένη όλη η χώρα μπορεί επιτέλους να μιλά για ανάκαμψη! XFactor! Έεεεεετοιμοι κ,ιες και κ’ιοι;

… Οι καλεσμένοι πια του Μπογδάνου και της Μπουσδούκου θα ναι σταρ και όχι αγάπη μου, ο Σκουρλέτης, η Κωσταντοπούλου, ο Πορτοσάλτε και ο κυρ Παπαδημητρίου που δεν τους κάθονται κιόλας και έβγαζαν κάλους τα κρινοδάχτυλα απ τις «κλείστρες» να τους τηλεφωνούν. Θα ναι ο Σάκης που θα σπάει τη σιωπή του για το πότε θα παντρευτεί την Κάτια!

Θα ναι η Αραβάνη που θα μιλά από καρδιάς για το αν θέλει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας! Θα ναι τα «παιδιά» που θα έχουν την πιο υψηλή βαθμολογία, κάθε εβδομάδα και θα τσακώνονται και θα κλαίνε και θα λένε κακίες το ένα για το ένα για το άλλο, σε ένα ταχύρυθμο φροντιστήριο όχι τραγουδιού, αλλά απαραίτητης κατινιάς για επιβίωση στην show bizz…

… Εκεί, όμως, έξω, εκτός πλατό τηλεοπτικών γίνονται καλλιτεχνικές πράξεις. Ο Χαρούλης, ο Θανάσης Παπακωσταντίνου, παιδιά στα υπόγεια θέατρα, γκρουπάκια στους Πολυχώρους, ανήσυχοι καλλιτέχνες στο διαδίκτυο, ή που ζωγραφίζουν νύχτες τους τοίχους της πόλης με χρώματα, ξέρουν πως η έκφραση, η δημιουργία δεν βγαίνει από, έστω, καλοστημένα τηλεοπτικά θεάματα, με εμψυχωτές να σου λένε πότε να χειροκροτήσεις, αλλά πως η «τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν» (Ντεγκά, μέγιστος ζωγράφος)…

ΟΚ! Η τηλεόραση παρεούλα και εντύπωση και συντροφιά είναι! Με τέχνη όμως μη τη μπλέκεις και πουλάς και ελπίδα στα παιδιά του Λιμού του 21ου Αιώνα, μιας Ελλάδας δύσκολης, με εστίες μίσους, απελπισίας και ασχήμιας. Γιατί αυτά τα παιδιά θα έπρεπε όπως ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ή αλλιώς The Boy, να λένε πως: «θέλω να κάνω μουσική αυτό που ζω, αυτό που έκαναν κι οι Στέρεο Νόβα, να μιλήσω γι’ αυτά που συμβαίνουν μέσα μας, γύρω μας»… και να το διαλύσουν! Να το σακατέψουν! Να το σπάσουν κομμάτια! Και γιατί, ακόμα, όπως τραγουδάει ο The Boy στο «κοστουμάκι» του: «Φέρνω τις ελπίδες μιας γενιάς να μου τις σιδερώσουν. Να μην έχω κι ένα κουστουμάκι για της πράξης μου το δίκιο. Τώρα που ξεπόρτισαν του κράτους οι χαφιέδες πάλι, έλα αγόρι σφίξε τη γροθιά και σήκωσε κεφάλι. Μάγκες, διαφημίσεις και αυτιά έχει γεμίσει η πόλη. Λογικά θα έρθει κι η στιγμή που θα βγουν έξω όλοι. Τελευταία φεύγει η ελπίδα και η κατσαρίδα αν το έντομο ζει, ψιθύρισε του παπούτσια και πήδα: Φύγε ρε. Όλα τρομερά μας δείχνουν κι όλα προς το τέλος φτάνουν. Κι όμως είναι μόνο η αρχή, αδιαφορισμοί δε φτάνουν»…

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

tsolka

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.