Ανανέωση του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παλλήνης

Ο δήμος Παλλήνης ως ένας από τους πρώτους Δήμους στην χώρα που υλοποιεί πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα, συνεχίζει με τη σύναψη νέας συνεργασίας με το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών(Πικέρμι) και με στόχο αφενός την καταγραφή του αριθμού τους, και αφετέρου τη βιωσιμότητα τους,…

μέσα από δράσεις εμβολιασμού, στείρωσης και περίθαλψης.

Απώτερος στόχος του προγράμματος, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, είναι ουσιαστικά η κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών που ολοκληρώνεται με την υιοθεσία των ζώων.

«Πεποίθηση της δημοτικής αρχής, είναι ότι τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας κι εμείς με ευαισθησία τους την προσφέρουμε.

Με το πρόγραμμα προστασίας για τα αδέσποτα, προσφέρουμε την σωστή φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας και παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους της πόλης μας».

Σε συνεργασία με το Νοσοκομείου Ζώων Αθηνών Πικερμίου (21ο χλμ Λ. Μαραθώνος – Πικέρμι) παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα της περιοχής το οποίο τα παραλαμβάνει, τα περιθάλπει και στη συνέχεια τα επανατοποθετεί στο Δήμο.

Από το 2011 έχει στελεχωθεί ειδικό τμήμα, όπου εκπρόσωπος του δήμου υπογράφει τα σχετικά έντυπα παράδοσης και επιστροφής των ζώων.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος αφορούν σε:

• περισυλλογή
• καταγραφή
• εμβολιασμό
• στείρωση
• περίθαλψη
• υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων ζητά την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών και τους καλεί αν εντοπίσουν αδέσποτο ζώο το οποίο είναι άρρωστο ή χτυπημένο να απευθυνθούν στα τηλέφωνα : 210 6604666 και 2106604624 ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να προχωρήσει η διαδικασία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.