Αντίθετη η ΚΕΔΕ με τον Λογαριασμό Εξυγίανσης των ΟΤΑ. Ζητά αλλαγές σε δημοτικά τέλη, προσλήψεις, αποσπάσεις

Θετικά κρίνει, σε γενικές γραμμές, η ΚΕΔΕ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ –οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης.

Ωστόσο, όπως τονίζει στο υπόμνημα που έστειλε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ «υπάρχουν παρατηρήσεις για ορισμένες ρυθμίσεις καθώς και προτάσεις προς ρύθμιση».

Και πρώτα απ’ όλα με το Παρατηρητήριο (άρθρα 12, 13) που όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι «παρά τη μετονομασία και ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις, οι όποιες διευθετήσεις δεν έχουν ιδιαίτερη πολιτική αξία και γι’ αυτό εξακολουθούμε να δηλώνουμε την αντίθεσή μας και με την υπό σύσταση Επιτροπή Οικονομικής Ανασυγκρότησης των ΟΤΑ. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την απορία μας γιατί ο υπουργός Εσωτερικών είχε δεσμευθεί δημόσια για την συνολική κατάργηση του Παρατηρητηρίου».

Παράλληλα η ΚΕΔΕ εκφράζει τη διαφωνία της με το Λογαριασμό Εξυγίανσης των ΟΤΑ (άρθρο 14), ζητά την περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών των αποσπάσεων (άρθρο 27), διαφωνεί με τη μείωση του ωραρίου των βρεφονηπιοκόμων «δεδομένου ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών των δήμων» (άρθρο 31), ζητά τη διεύρυνση του φόρου μπύρας (άρθρο 34), διαφωνεί με τον καθορισμό των κοινωνικών ομάδων που απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη (άρθρο 46).

Επιπλέον, η ΚΕΔΕ ζητά οι δήμαρχοι να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ιδιαίτερων γραμματέων, ειδικών και επιστημονικών συνεργατών οι αιρετοί να αμείβονται για τη συμμετοχή τους στα δημοτικά συμβούλιο, στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να υπάρχει αντιμισθία για όλους τους αντιδημάρχους, αποδέσμευση προσλήψεων στους ΟΤΑ ιδιαίτερα ΥΕ κλπ.

Πηγή: news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.