ΑΟ Τριγλίας: Μεγάλο αφιέρωμα του irafina.gr στις Ακαδημίες (ΜΕΡΟΣ B΄) (φωτό)

Η κουβέντα έχει ανάψει για τα καλά. Και μετά τα όσα μας είπε οι κ.κ. Κοζής και Βρετζάκης, σειρά παίρνουν οι δύο προπονητές. Ο Ανδρέας Ντερτινής που έχει και την ευθύνη όλων των προπονητών των Ακαδημιών και ο Άγγελος Κονταρίνης που είναι «παιδί» της Τριγλίας προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και τώρα γυμνάζει τους Παμπαίδες.

ntertinis

– Ας ξεκινήσουμε με τον παλαιότερο. Πως κολλήσατε εδώ στην Ραφήνα;

Ανδρέας Ντερτινής: Είχαμε κοινό γνωστό με τον κ. Χωριανόπουλο, έναν προπονητή του Αχαρναϊκού, μου είπαν ότι θέλουν κάποιον για τις ακαδημίες, με πρότεινε ο Μάνος (Χωριανόπουλος) και ήρθα εδώ πριν τέσσερα χρόνια.

– Επειδή πολλοί ίσως να μην σας γνωρίζουν ή να σας θυμούνται ως παίκτη παλιότερα, μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για εσάς;

Πιο πριν είχα ασχοληθεί με αντρικές ομάδες. Από τις πέντε που είχα αναλάβει είχα πετύχει τέσσερις ανόδους, για να ευλογήσω και λίγο τα γέννια μου (γέλια). Την Ελπίδα Αγίων Αναργύρων την ανέβασα από την γ’ κατηγορία στην α΄ μέσα σε δύο χρόνια, την Νεμέα την ανέβασα από την β’ στην α’ κατηγορία τοπικό, όπου εκεί έκανα και ρεκόρ Κορινθίας με 25 νίκες σε 26 παιχνίδια, τον Αστέρα Δερβενίων, νεοφώτιστο τότε στην κατηγορία και μου «έκλεψαν» το πρωτάθλημα τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, το Ξυλόκαστρο το οποίο και αυτό το ανέβασα από την β’ στην α’κατηγορία…

Ένα χρόνο καθόμουν και έφευγα, πιστεύω στην επαρχία δεν υπήρχε κάτι παραπάνω και θεωρούσα ότι είχα ολοκληρώσει το έργο μου. Δεν υπήρχαν και οι οικονομικές δυνατότητες.

Κάποια εποχή είχα πάει και έβλεπα στον Νομό Βοιωτίας παίκτες για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού όπου συνεργαζόμουν με τον Κώστα Μάρκου. Με τις ακαδημίες το είδα σαν πρόκληση να σας πω την αλήθεια και οι ακαδημίες δεν έχουν ταβάνι όπως οι αντρικές ομάδες, το έργο είναι συνεχές. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση να βλέπω τις γνώσεις μου να μεταφέρονται στα νέα παιδιά. Είχα πάει και σε κάποια camp.

– Προσαρμοστήκατε εύκολα;

Με βοήθησε η διοίκηση να προσαρμοστώ, μου έδειχναν εμπιστοσύνη. Στην αρχή ήμουν προπονητής των junior και των παμπαίδων. Επίσης είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Μάνο Χωριανόπουλο. Κι έτσι με τα παιδιά κόλλησα αμέσως.

– Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά ενός προπονητή ακαδημιών;

Στόχος μου είναι να βγαίνουν καλοί άνθρωποι, καλοί χαρακτήρες, να κοινωνικοποιούνται μέσω της ομάδας. Άλλος στόχος είναι να τροφοδοτώ με παίκτες την αντρική ομάδα. Αν καταφέρω μέσα από αυτό και κάποιος προχωρήσει στην αντρική ομάδα της Τριγλίας ή και ακόμα παραπάνω… Αν τα καταφέρουν, όπως ο Σβάρνας στην ΑΕΚ. Αυτό είναι πράγματι μια μεγάλη επιτυχία για εμένα.

– Φέτος πώς πήγαν τα πράγματα…

Ήμουν ευλογημένος. Καταρχήν μέσα από αυτή την συνέντευξη θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του εφηβικού για την φετινή χρονιά. Είναι δύσκολο να βρεις εφηβικό στο οποίο τα παιδιά να είναι εφτά μέρες την εβδομάδα στο γήπεδο.

Τα παιδιά ήταν εφτά μέρες της εβδομάδας, όπως ακριβώς σας το λέω. Δεν έλειψαν ούτε μία μέρα. Προσπαθήσαν πάρα πολύ και καταφέραμε αυτή την στιγμή να είναι στην πρώτη ομάδα πέντε άτομα. Είναι παιδιά που θα στελεχώσουν τη πρώτη ομάδα. Πέρυσι ανέλαβα το εφηβικό τον Μάρτιο και κατεβήκαμε σε παιχνίδι με εννιά παίκτες. Για μένα αυτό ήταν πρόκληση.

Να ξαναχτίσουμε από την αρχή τις ακαδημίες και νομίζω ότι βγήκε πολύ καλό το… γλυκό. Με την βοήθεια πάντα του Βαγγέλη Σολδάτου και του Κώστα Κοζή.

Δεν σας κρύβω ότι φέτος ήμουν πολύ περήφανος όταν πήγαμε την πρώτη φορά στον Κισσαμικό και ήρθαν αυτά τα παιδιά μαζί και τελείωσαν το παιχνίδι έξι παιδιά «δικά μου» από το εφηβικό. Δηλαδή ήταν παραπάνω από τους μισούς στην ενδεκάδα της Τριγλίας.

Να αναφέρουμε το Βασίλη Αρβανιτίδη ένα παιδί γεννημένο το 1999 και πήρε χρόνο συμμετοχής και αυτός. Νομίζω ότι αυτό είναι η απόλυτη επιτυχία. Δεν το αλλάζω αυτό με τίποτα. Ούτε με πρωταθλήματα ούτε με μετάλλια. Αυτή είναι η ικανοποίηση μου. Τα παιδιά έδειξαν απίστευτη αντίδραση, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 πάλεψαν το ματς, έχασαν με 3-2 από τον Κισσαμικό ο οποίος είναι ο πρωταθλητής γ’ εθνικής στον όμιλο μας. Χάσανε στο 83’ που δεχτήκαμε το τρίτο γκολ.

Στο τέλος ήμουν τόσο συγκινημένος για την προσπάθεια όσο και στεναχωρημένος γιατί δεν πήραν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Πήραν συγχαρητήρια από τον Βαγγέλη τον Τσέπα, τον Βαγγέλη Σολδάτο, τον Γιώργο Χαχολάκη και αυτή ήταν η επιβράβευσή μου. Αυτό θα ξαναπροσπαθήσω. Να μπουν στην πρώτη ομάδα την επόμενη χρονιά άλλοι δύο παίχτες και σε δύο χρόνια να έχουμε 9-10 παίχτες στην πρώτη ομάδα. Βοηθάει και οικονομικά την ομάδα. Εκτιμούν και το σήμα που φορούν στην φανέλα.

Ο Δημήτρης Βατίστας (γενν. 97) πήρε συμμετοχή φέτος στο τελευταίο λεπτό και μετά το τέλος του αγώνα, το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα, πήρε το σήμα και το φίλησε. Καταλαβαίνετε γιατί παιδιά μιλάμε;

– Είναι κράχτης τα πρωταθλήματα που πιθανώς φέρνει κάποια ομάδα για να έρθουν περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες; Αν φέρει κάποιος το παιδί του τι θα του πείτε;

Θα του πω κάτι που μου είχε πει ένας παλιός μου προπονητής στον Εθνικό, προπονητής Εθνικής Γιουγκοσλαβίας και του Ερυθρού Αστέρα, ο Τόζα Βεσελίνοβιτς όταν πρωτοήρθε, επειδή ήταν ένας άνθρωπος καταπληκτικός, με κάλεσε στο γραφείο και μου είπε σε έχω ξαναδεί, του λέω και εγώ σας έχω ξαναδεί και μου λέει τρεις λέξεις… δουλειά δουλειά δουλειά. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να συμπληρώσετε

Στα παιδιά του εφηβικού θέλω να πω καλή σταδιοδρομία και θα είμαι πάντα δίπλα τους. Και την διοίκηση θέλω να ευχαριστήσω γιατί είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία.

Και μετά τον Ανδρέα Ντερτινή, πάμε στον νεότερο της παρέας, τον Άγγελο Κονταρίνη που είναι προπονητής των Παμπαίδων… Ο λόγος σ αυτόν λοιπόν.

kontarinis ioannou

Άγγελος Κονταρίνης: Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα της Ραφήνας. Σπουδάζω γυμναστική ακαδημία και μου έκανε πρόταση η διοίκηση φέτος, είχα συνεργαστεί λίγο το καλοκαίρι με παιδιά ηλικίας 6-7 χρονών. Φέτος ανέλαβα επίσημα το παμπαιδικό τμήμα. Πονάω την ομάδα, είμαι από μικρό παιδάκι εδώ. Δουλεύω με μικρές ηλικίες και επειδή είμαι και εγώ μικρός σε ηλικία είναι πιο κοντά τα παιδιά και νιώθουν πολύ άνετα. Τζούνιορ, προτζούνιορ και παμπαίδες τα παιδιά είναι «σφουγγάρια» και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Αυτά που τους εξηγώ τα κάνουν αμέσως στο γήπεδο.

– Από ποια ηλικία είναι καλό να ξεκινάνε τα παιδιά την μπάλα;

Είναι καλό να ασχολούνται από μικρή ηλικία, καταλαβαίνουν καλύτερα το σώμα τους, η άθληση κάνει καλό και αναπτύσσονται καλύτερα. 6-7 είναι μια καλή ηλικία να ξεκινήσουν. Αυτό που έχω πρότυπο και έχω δει στο εξωτερικό και έχω ψάξει, είναι ότι μαθαίνουν τα παιδιά στίβο και ενόργανη, είναι η βάση για να κάνεις οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Εδώ γίνονται μόνο σε ιδιωτικά σχολεία.

Εγώ τους μαθαίνω τακτικά και τεχνικά πράγματα. Μιλάω με τα παιδιά, πιάνω θέματα που ξέρω και που έχω περάσει από την ηλικία τους. Μιλάμε ένα τέταρτο πριν αρχίσει η προπόνηση. Μιλάμε για το bullying και για άλλα θέματα που τους απασχολούν. Θέλουν να φτιάξουμε παιδιά με ήθος, να είναι κοινωνικοί και να γίνουν καλοί άνθρωποι πάνω από όλα.

Πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι με τα παιδάκια είχα δει στην τηλεόραση κάποια παιδιά που είχαμε στείλει στην Μπαρτσελόνα και είχαν πει ότι το πρώτο πράγμα που τους είπαν στην γνωριμία τους με ποδοσφαιριστές όπως ο Τσάβι και ο Ινιέστα είναι να γίνουν καλοί άνθρωποι. Πρέπει να έχεις μυαλό για να παίξεις μπάλα. Το έχω δει από την εμπειρία που είχα παίξει στα χρόνια μου στις μικτές ομάδες.

– Η μεγαλύτερη χαρά σου;

Εγώ φέτος είδα παιδιά που είχα πλάσει να ανεβαίνουν κατηγορίες. Να παίζουν μπάλα και να κάνουν αυτά που τους είχαμε διδάξει. Ήταν η μεγαλύτερη χαρά. Θα χαρώ να τους δω όμως να γίνουν καλοί άνθρωποι, παρακολουθώ πως πηγαίνουν στο σχολείο και να προχωρήσουν στην ζωή τους.

Αυτά. Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, αλλά εγώ ή μάλλον εμείς το αυχαριστηθήκαμε. Είδαμε και ακούσαμε δύο ανθρώπους να μιλούν με μεράκι για τις Ακαδημίες, να δίνουν ότι έχουν για αυτά τα παιδιά… και από την άλλη μιλήσαμε με δύο προπονητές έναν μεγαλύτερο σε ηλικία και έναν μικρότερο, που όμως τους ενώνει το ίδιο πάθος.

Η όρεξη να μυήσουν τα μικρά στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά πάνω απ όλα να βγάλουν καλά παιδιά, ακέραιους χαρακτήρες και γιατί όχι αθλητές υποδείγματα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ TEAM ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Κώστας Κοζής: Γραμματέας και Υπευθ. Ακαδημιών
Λευτέρης Βρετζάκης: Έφορος Ακαδημιών και Εκπρόσωπος της Τριγλίας στην ΕΠΣΑΝΑ
Επιτροπή Ακαδημιών: Εκτός από τους προαναφερθέντες, οι Μάριος Διαγγελάκης, Γιάννης Βατίστας, Δημήτρης Καλαμπόγιας
ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ TEAM ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Ανδρέας Ντερτινής: Προπονητής Εφηβικού & Παιδικού αλλά και Υπευθ. προπονητής όλων των Ακαδημιών.
Νίκος Μαρούλης: Προπονητής Παίδων και Παμπαίδων
Άγγελος Κονταρίνης: Προπονητής στους Παμπαίδες
Λάκης Κρικέλης: Προπονητής στα τζούνιορ και προτζούνιορ
Μιχάλης Χονδροκούκης: Γυμναστής της ομάδας και προπονητής στα τζούνιορ και προτζούνιορ (τριγλιάκια)
Παναγιώτης Περτσάς: Προπονητής τερματοφυλάκων

 

Μέρος Β

Posted by irafina.gr on Wednesday, November 4, 2015

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.