ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το δίδυμο “κοντός” – “ψηλός” σκορπούν τον τρόμο στη Ραφήνα

Ένας «κοντός» και ένας «ψηλός» σκορπούν τον τρόμο στην Ραφήνα το τελευταίο διάστημα. Παρακολουθούν τα υποψήφια θύματά τους, μπαίνουν σε μαγαζιά κυρίως, απειλούν, ληστεύουν και αρπάζουν ότι βρούν. Κοινός παρονομαστής των ληστειών που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό φαίνεται να αποτελεί το εν λόγω δίδυμο.

Η αστυνομία εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις περιπτώσεις και σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε πρό λίγων ημερών με θύμα έναν γνωστό Ραφηνιώτη όπου διατηρεί μαγαζί στο Λιμάνι.

Οι δύο ληστές γνωρίζοντας τα πάντα γύρω από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, τον παρακολουθούσαν κι όταν έφυγε από το μαγαζί του κατά τις επτά η ώρα το απόγευμα, τον πήραν από πίσω. Όταν πλησίασε στο σπίτι του (σε μια περιοχή προς την Αρτέμιδα), του έστησαν καρτέρι και τον ακινητοποίησαν στην αποθήκη.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος πρόσφατα είχε μια περιπέτεια με την υγεία του, έχασε τις δυνάμεις του, λιποθύμησε και παρακάλεσε τους δράστες να μην του κάνουν κακό. Όντως οι δύο ληστές δεν τον πείραξαν. Μπήκαν όμως στο σπίτι βούτηξαν χρυσαφικά και όσα χρήματα βρήκαν κι εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τους ίδιους ληστές που Παραμονή Πρωτοχρονιάς εισέβαλαν σε γνωστό χρωματοπωλείο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος κι όπου μετά από έντονη λογομαχία και πάλη κινδύνευσαν να χάσουν την ζωή τους οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού.

Όπως είχε γράψει το irafina.gr εκείνη την ημέρα, ένας από τους δύο δράστες είχε πάει στο γραφείο όπου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του χρωματοπωλείου και προτείνοντάς του το όπλο του είχε ζητήσει να του δώσει όσα χρήματα είχε στο ταμείο. Βλέποντας ότι εκείνος αντιστέκεται και δεν… υπακούει στις διαταγές του, ευρισκόμενος προφανώς σε κατάσταση πανικού και μην περιμένοντας την αντίδρασή του, πυροβόλησε στον αέρα με σκοπό να τρομοκρατήσει τον ιδιοκτήτη.

Τον πυροβολισμό άκουσε ο γιος του ιδιοκτήτη που έσπευσε αμέσως να βοηθήσει τον πατέρα του. Επιτίθεται στον ληστή και πιάνονται στα χέρια. Μετά από άγρια πάλη ανάμεσα στον ληστή και στον 27χρονο, ο πρώτος για να μπορέσει να φύγει από τα χέρια του νεαρού τον πυροβόλησε δύο φορές τραυματίζοντάς τον! Πριν το βάλει στα πόδια μαζί με τον συνεργό του πυροβόλησε άλλες δύο φορές προς την τζαμαρία του μαγαζιού, τρέχοντας ανέβηκαν σε μια μηχανή και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Οι περιγραφές των θυμάτων έχουν οδηγήσει τις έρευνες της Αστυνομίας σε καλό δρόμο.

Το σίγουρο είναι ότι (η Αστυνομία) επιθυμεί διακαώς τη σύλληψη των δραστών, καθώς τα δύο περιστατικά, που σημειώθηκαν μέσα σε ένα μήνα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε κατοίκους και επαγγελματίες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.