Αποχέτευση επιτέλους, μέσα στο 2017 σε Παιανία και Γλυκά Νερά, Ραφήνα τ΄ακούς;

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Δήμο Παιανίας – Γλυκών Νερών η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η χρηματοδότηση του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας.
Η συγκεκριμένη απόφαση υπεγράφη στις 24 Δεκεμβρίου από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Ταγαρά ο οποίος έκανε σαφές ότι το έργο αυτό δεν είναι απλώς ένα έργο στα χαρτιά, αλλά παίρνει σάρκα και οστά!

Ήδη από την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου έχει αναρτηθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Δημόσιος Διαγωνισμός για την κατάθεση προσφορών για το έργο που αναμένεται να αλλάξει τη ζωή των κατοίκων της Παιανίας και των Γλυκών Νερών.

Τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν για το Εσωτερικό Δίκτυο Ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας ανέρχονται στο ποσό των 12.000.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα διαρκέσει 53 ημέρες, στη συνέχεια θα υπάρξει αποσφράγιση των προσφορών και θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάληψης από τον μειοδότη του συγκεκριμένου έργου.

Το έργο θα ξεκινήσει στο χρονικό διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2015 και θα υλοποιηθεί σε 24 μήνες.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι εξασφαλίστηκε ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ και για την αποχέτευση των Γλυκών Νερών.

Σημειωτέον ότι ο τρόπος που λειτούργησε η δημοτική αρχή σε συντομότατο χρονικό διάστημα – μόλις τεσσάρων μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της – αποδεικνύει τη βούληση τόσο του ίδιου του δημάρχου Σπύρου Στάμου όσο και των υπολοίπων συνεργατών του να βάλουν ένα τέλος στην πολύχρονη αγωνία των κατοίκων της Παιανία και των Γλυκών Νερών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.