Από την Ραφήνα παρακολούθησε τα αποτελέσματα των εκλογών ο Καραμανλής

Χωρίς καμία διάθεση ανάμειξης αυτή την ώρα στα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος παρακολούθησε χθες τη ροή των αποτελεσμάτων από το σπίτι του στη Ραφήνα και έχει ελάχιστες επικοινωνίες με έναν πολύ μικρό αριθμό στενών του συνεργατών.

Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος είχε εγκαίρως διαμηνύσει χθες (Κυριακή) ότι δεν εξουσιοδοτεί κανέναν να μιλήσει εξ ονόματός του, γεγονός απόλυτα ενδεικτικό της απόστασης που θέλει να κρατήσει επί του παρόντος από τις εξελίξεις, προφανώς και δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά δεν θεωρεί ότι η ΝΔ πρέπει να μπει αυτή την περίοδο σε μια κρίση εσωστρέφειας.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται όμως, οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο να μπουν σε συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής, πάντως, όλο το τελευταίο διάστημα είχε θέσει ως παράμετρο για τις όποιες εσωκομματικές εξελίξεις όχι μόνον τη διαφορά που ενδεχομένως θα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, αλλά και το ποσοστό που θα κερδίσει τελικά το δικό του κόμμα.

Εάν, σύμφωνα με το σκεπτικό του, «κρατούσε» τις δυνάμεις του ’12, τότε σαφώς ο κ. Σαμαράς δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητηθεί.

Τις επόμενες ημέρες είναι βέβαιον ότι στο γραφείο του θα μεταβούν πολλοί νέοι και παλαιοί βουλευτές της ΝΔ, αλλά δεν προτίθεται να εκκινήσει ο ίδιος -είτε εμμέσως είτε αμέσως- εσωκομματικές διαδικασίες.

Σε κάθε περίπτωση θα επιμείνει στην ανάληψη των πρωτοβουλιών από τον κ. Σαμαρά και -κυρίως- στα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Αλ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού και αναλόγως θα πράξει.

Οπως ανέφεραν χθες στενοί του συνεργάτες, ακόμη και σήμερα αν υπάρξει κριτική από βουλευτές που αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί», αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εκφράζουν και τον ίδιο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.