Αυτό είναι το Apple Watch και το νέο MacBook: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τις λεπτομέρειες γύρω από το πολυαναμενόμενο Apple Watch αλλά και το νέο MacBook αποκάλυψε η Apple, στην εκδήλωση “Spring Forward” που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Yerba Buena Center, στο Σαν Φρανσίσκο.

apple-watch4

Από τις 24 Απριλίου λοιπόν ξεκινάει η διάθεση του νέου Apple Watch.

Ο μέσος όρος χρήσης του Apple Watch σε μια τυπική ημέρα, θα είναι 18 ώρες. Το κράμα αλουμινίου που χρησιμοποιείται στο Apple Watch Sport είναι 60% πιο ανθεκτικό από τα απλά κράματα, αλλά το ίδιο ελαφρύ.

Με το iOS 8.2 το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα, θα διατεθεί και το Apple Watch App, το οποίο ουσιαστικά είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα για τις εφαρμογές του Apple Watch.

Οι τιμές:

$349 για το 38mm και $399 για το 42mm Apple Watch Sport Edition
$549 – $1049 για το 38mm Apple Watch (Stainless Steel)$599 – $1099 για το 42mm Apple Watch (Stainless Steel)

Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με την επιλογή στο λουράκι. Η χρυσή έκδοση, θα ανέρχεται στα 10.000 δολάρια.

Το Σεπτέμβριο, το μόνο που ήταν γνωστό, ήταν ότι η τιμή του θα ξεκινά από τα 349 δολάρια, θα έρχεται σε δύο μεγέθη και θα κυκλοφορήσουν τρεις εκδόσεις με διάφορα λουράκι, καθώς και πως θα συνεργάζεται μόνο με τα iPhone 5, 5S, 5C, 6 και 6 Plus.

H touchscreen οθόνη του Apple watch συνοδεύεται από έναν μηχανικό ρότορα στην δεξιά πλευρά της συσκευής ο οποίος αναβαθμίζεται στη ψηφιακή εποχή και αφήνει πίσω το ρόλο που είχε ως “κουρδιστήρι” στα κλασικά ωρολόγια. Το digital crown, όπως το ονομάζει η Apple, παίζει πλέον το ρόλο του βοηθητικού χειριστηρίου με δυνατότητες zoom-in zoom-out, scroll σε λίστες, αλλά και επαναφοράς στην αρχική οθόνη, όπως το Home button του iPhone. Η ύπαρξη του digital crown δεν είναι τυχαία καθώς η Apple θέλησε να μειώσει όσο το δυνατόν την διεπαφή με την οθόνη καθώς κάθε περιττό touch ουσιαστικά αποκρύπτει την οθόνη πίσω από το δάχτυλο του χρήστη.

Στην εκδήλωση, η Apple υποσχέθηκε μεταξύ άλλων πλήρη ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

apple mac2

Το νέο MacBook

Το νέο MacBook θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, χρυσό (gold), ασημένιο (silver) και γκρι (space grey), είναι 24% πιο λεπτό από το MacBook Air και ζυγίζει μόλις 900 γραμμάρια, με ένα πλήρες πληκτρολόγιο.

Νέα τεχνολογία πληκτρολογίου. 40% πιο λεπτά, με μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεσότητα. Το σύστημα φωτισμού του πληκτρολογίου είναι πλέον LED. Πίσω από κάθε πλήκτρο μεμονωμένα υπάρχει ένα LED που φωτίζει μόνο αυτό το πλήκτρο. Η Retina οθόνη είναι 12 ιντσών με ανάλυση 2304×1440.

Το πάνελ έχεις πάχος μόλις 0,88 χιλιοστά, και καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια από τα προηγούμενα.

Νέο force touch trackpad και οι τιμές

Κάτω από τη γυάλινη επιφάνεια υπάρχουν 4 αισθητήρες και μια taptic engine.

Το νέο trackpad αναγνωρίζει τη δύναμη με την οποία το πιέζουμε και έτσι μπορούμε να έχουμε διαφορετικές λειτουργίες όταν πατάμε “δυνατά” την επιφάνεια. Η Apple προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει το “δεξί” κλικ.

Το νέο MacBook είναι το πρώτο laptop της εταιρείας χωρίς κανένα ανεμιστήρα, είναι εντελώς αθόρυβο.

Περιλαμβάνει νέα μπαταρία σε φλούδες… η οποία χώνεται και γεμίζει τα κενά στο σασί της συσκευής. Η νέα αυτή μπαταρία τροφοδοτεί το MacBook για 9 ώρες (web browsing) και 10 ώρες για (iTunes).

Υπάρχουν δύο υποδοχές για όλες τις λειτουργίες. Η μία είναι το βύσμα για ακουστικά/μικρόφωνο. Η δεύτερη είναι μια θύρα USB-C η οποία αντικαθιστά τις USB, DisplayPort, Power, HDMI, VGA.

Ο επεξεργαστής είναι 1.3GHz με δυνατότητα Turbo Charge στα 2.9GHz. Η τιμή του ξεκινάει από $1299 για το βασικό μοντέλο, και $1599 για το πιο “ενισχυμένο”. Διαθέσιμα στις 10 Απριλίου στις ΗΠΑ.

Το μεγάλο MacBook στα $1599, με 1.2GHz Intel Core M, Intel HD Graphics 5300, 8GB μνήμη, και 512GB flash storage.

Macbook Air: 5ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core και Thunderbolt 2. Διαθέσιμο από σήμερα

13-inch MacBook Pro Retina: 5ης γενιάς Intel Core, 2 φορές πιο γρήγορο Flash Storage, 10 ώρες μπαταρία και πλέον με Force Touch trackpad.

apple-watch16

Ο Jeff Williams Senior Vice President of Operations, ανέβηκε στη σκηνή και παρουσίασε το ResearchKit.

Είναι ένα Software Framework που μετατρέπει το iPhone και το HealthKit σε πολύ δυνατά διαγνωστικά εργαλεία. Ο Jeff Williams παρουσίασε 5 εξειδικευμένες εφαρμογές που στοχεύουν σε σοβαρές ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το άσθμα.

Το ResearchKit θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και θα είναι ανοιχτού κώδικα. Οι πρώτες εφαρμογές όμως θα είναι διαθέσιμες σήμερα.

Στα του iPhone, ανακοινώθηκε πως μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 700.000.000 με την ανάπτυξη στο ρυθμό πωλήσεων να βρίσκεται στο 49% σε αντίθεση με το 29% που είναι ο μέσος όρος της κατηγορίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, 99% είναι το ποσοστό των ικανοποιημένων χρηστών, στο iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

Περισσότερα από 700.000 καταστήματα δέχονται το Apple Pay στις ΗΠΑ, το οποίο έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στην αγορά.

Το περασμένο έτος η αγορά των φορητών υπολογιστών έπεσε κατά 2% αλλά στα Mac υπήρξε μια τρομερή άνοδος, όπως επεσήμανε ο Senior Vice President of Operations της Apple.

Το iPhone μεταμορφώνει την καθημερινότητά μας σε πολλούς τομείς. CarPlay, HomeKit, Health

Σύμφωνα με την iphonehellas, όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποστηρίζουν το CarPlay, με περισσότερα από 40 νέα μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους.

Το HomeKit αλλάζει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις συσκευές μας στο σπίτι. Δεν έχουμε δει ακόμα πολλά πράγματα, αλλά αναμένουμε περισσότερα μέσα στο έτος.

Το Health και Fitness με περισσότερες από 900 εφαρμογές μέχρι στιγμής.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.