“Βόμβα” Αλέξη Μητρόπουλου: Δεν υπογράψαμε συμφωνία, αλλά προσύμφωνο χωρίς δεσμευτική ισχύ

mitropoulos

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ευθέως ότι η ηγεσία και το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ “δεν ήξερε τι είχε να αντιμετωπίσει” σε διαπραγματευτικό επίπεδο με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή “Ακραίως” στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η ηγεσία και το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ “δεν ήξερε τι είχε να αντιμετωπίσει” σε διαπραγματευτικό επίπεδο με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, δήλωσε ο Αλ. Μητρόπουλος που έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία παράτασης που υπέγραψε η κυβέρνηση δήλωσε ότι “δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, επειδή δεν έχει αποκτήσει το κύρος που επιδιώκουν οι δανειστές.”

Για το λόγο αυτό δήλωσε “δεν φέρνουμε τη σύμβαση στη Βουλή γιατί θα μας αναγκάσουν να δεχτούμε το Βρεττανικό Δίκαιο. Δεν θα δεχτούμε τις πιέσεις των δανειστών. Δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας”. Χαρακτήρισε μάλιστα τη “Συμφωνία Βαρουφάκη” ως “προσύμφωνο που έχει απλώς μονογραφή του υπουργού”

Εφόσον οι δηλώσεις αυτές δεν αποτελούν προσωπικές απόψεις του κ. Μητρόπουλου αλλά επίσημες κυβερνητικές θέσεις πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως αναμένονται σοβαρές αντιδράσεις από τους εταίρους μας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.