«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με απόφαση δικαστηρίου για συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ποδοσφαιριστές

Μια απόφαση που αλλάζει όλα τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, πήρε γερμανικό δικαστήριο πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η γερμανική «Deutsche Welle», ο Χάιντς Μίλερ που αγωνιζόταν στην Μάιντζ (2010-2014) δικαιώθηκε από το δικαστήριο ζητωντας σύμβαση αορίστου χρόνου μετά τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε εκεί.

Ο δικαστής εργατικού δικαίου, Ρουτ Λίπα, δικαίωσε τον 37χρονο Γερμανό γκολκίπερ τονίζοντας «Οι αθλητές, πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Να έχουν το δικαίωμα, μετά από δύο χρόνια εργασίας, σε ένα συμβόλαιο αορίστου διάρκειας».

Ωστόσο, ο νομικός σύμβουλός της Μάιντς, Κρίστοφ Σίκχαρτ, με δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, παρουσίασε το βασικό σκεπτικό υπεράσπισης της γερμανικής ομάδας αναφέροντας «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να συγκριθεί, με άλλους εργασιακούς τομείς. Οι αθλητές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν την ίδια απόδοση κατά τη διάρκεια των χρόνων. Υπάρχει, αναπόφευκτα, μία φυσική πτώση. Ο δικαστής δεν έλαβε υπόψιν, αυτή την πλευρά. Αυτή η απόφαση δεν βγάζει κανένα νόημα και θα δημιουργήσει και προδικασμένο».

Αυτή απόφαση αν χρησιμοποιηθεί από εδώ και πέρα ως δεδικασμένο στο ευρωπαϊκό δίκαιο, τότε αλλάζει τα πάντα στο ποδόσφαιρο με τους παίκτες μετά τα δύο χρόνια να μπορούν να παίρνουν σύμβαση αορίστου χρόνου από τους συλλόγους τους.

Κάτι που προφανώς δεν θα αρέσει στους συλλόγους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.