Γιαννακόπουλος: Σκοπός μας ν’ ανέβει συνολικά η Σπάρτη!

Τα… όνειρά του για την πρωταθλήτρια Λακωνίας και την πόλη καταγωγής του αποκάλυψε στην εκπομπή ‘Πάμε Μπάλα’ ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Το απόγευμα της Κυριακής η Σπάρτη συστήθηκε στο πανελλήνιο με την επιτυχία της νίκης επί του ΑΟ Κυπαρισσίας στον αγώνα μπαράζ, που σήμανε άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα πρώτο βήμα στα… όνειρα που έχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για την πρωταθλήτρια Λακωνίας!

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και χρηματοδότης της ΑΕ Σπάρτης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ‘Πάμε Μπάλα’, την οποία παρουσιάζει ο Γιάννης Μαυρόπουλος και που ολοκλήρωσε τον κύκλο της για τη σεζόν 2014-2015. Στο πλαίσιο αυτής, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της επόμενης χρονιάς και της αυριανής μέρας, ενώ επισήμανε πως οι βλέψεις του ξεπερνούν το ποδοσφαιρικό κομμάτι, φτάνοντας μέχρι και το πολιτιστικό για την πόλη της καταγωγής του.

Παρακάτω παρουσιάζεται συνολικά η συνέντευξη και τα όσα δήλωσε:

Για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του μετά την άνοδο: ”Η χαρά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το να νιώθεις ότι μια ομάδα από την περιοχή σου ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική, σίγουρα σου δίνει μεγάλη χαρά. Οι κόποι και οι προσπάθειες, όχι μόνο οι δικές μου, αλλά και του κ. Βουζιώτη και πέρσι του κ. Νικολάου, και των υπολοίπων ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα, έπιασαν τόπο! Έχουμε τη χαρά να πανηγυρίζουμε, όμως πρέπει σε λίγες μέρες να κοπούν τα πανηγύρια και να μπούμε στον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, γιατί η Γ’ Εθνική είναι ακόμα πιο δύσκολη”.

Για τη νέα σεζόν και αν είναι στόχος η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος: ”Στόχος είναι να δούμε κάποια στιγμή την Σπάρτη στην Α’ Εθνική. Αν θα καταφέρουμε να το κάνουμε σε έναν χρόνο ή σε δύο ή σε… πέντε, κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει! Η μπάλα είναι στρογγυλή, άλλες φορές μπαίνει, άλλες φορές χτυπάει στα δοκάρια και άλλες βγαίνει έξω! Είδατε πέρσι τι έγινε, πηγαίναμε τρένο, αήττητοι σε όλη τη σεζόν, όμως χάσαμε την άνοδο από το Κιβέρι με 2-1 στο 97”.

Για το αν μπορεί να γίνει η Σπάρτη ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Πελοπόννησο, όπως η Παναχαϊκή παλαιότερα και ο Αστέρας Τρίπολης τα τελευταία χρόνια: ”Είναι πάρα πολύ μακρινό να συζητάμε αν θα γίνει μια μέρα η Σπάρτη όπως η Παναχαϊκή ή ο Αστέρας. Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα με σπουδαίο παρελθόν, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι ο Αστέρας έχει σταθεί πολύ καλά στην Α’ Εθνική. Ελπίζω μια μέρα να κοιτάμε πίσω και να λέμε το ίδιο για την Σπάρτη”.

Για τη συμμετοχή του κόσμου στις προσπάθειες της ομάδας: ”Το να βλέπεις ανταπόκριση στις προσπάθειές σου, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και είναι κάτι που σου δίνει ώθηση. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και ελπίζω ότι οι προσπάθειες αυτές θα βρίσκουν ανταπόκριση. Μακάρι ο κόσμος να τις βλέπει με θετικό μάτι και να είναι χαρούμενος”.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για το αν αισιοδοξεί για το μέλλον: ”Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ερωτηθούν οι αρμόδιοι, οι άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η εμπλοκή μου με το ποδόσφαιρο είναι μόνο μέσω της Σπάρτης. Ό,τι γνωρίζω για αυτά που λέγονται, είναι μόνο μέσα από τις εφημερίδες. Προσωπική εικόνα δεν έχω. Ό,τι και να πω, θα είναι από το μυαλό μου”.

Για τα γενικότερα όνειρα που τρέφει για την πόλη της Σπάρτης: ”Λόγω της καταγωγής της οικογένειάς μου από την Σπάρτη, ειλικρινά θα είναι χαρά μου να ανέβει όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά η κοινωνία. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, το οποίο θα δώσει μια πρώτη χαρά στον κόσμο. Η Σπάρτη έχει μια τεράστια ιστορία και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αναδειχθεί και με το αρχαιολογικό μουσείο και με το πολιτιστικό κέντρο. Είναι πολύ κρίμα που η Πολιτεία δεν έχει αναβαθμίσει και τη Λακωνία γενικά, αλλά και τη Σπάρτη ειδικά, που έχει ένα παγκόσμιο όνομα! Είναι κρίμα από τον Θεό, να μην έχει εκμεταλλευτεί αυτό το όνομα η Ελλάδα και η ίδια η Σπάρτη”.

Πηγή: pamebala.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.