O γιος του Αλέκου Καραμανλή, Γιώργος: O άγνωστος αδερφός του Κώστα, τα γενέθλια στη Ραφήνα και η Ελένη Ροδά (φωτό)

Με έναν ιδιαίτερα απλό και λιτό τρόπο γιόρτασε φέτος την ονομαστική του εορτή ο 69χρονος Γιώργος Καραμανλής. Ο λόγος για τον μεγαλύτερο γιο του Αλέκου Καραμανλή, αριστούχο πολιτικό μηχανικό, που είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, αφού δεν επέλεξε ποτέ τον «δημόσιο βίο», όπως ο αδερφός του, πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Πλέον, μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς, ζει στην Αθήνα μια φυσιολογική ζωή, ως συνταξιούχος, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που ποτέ δεν συμπάθησε. Αυτός είναι και ο λόγος που, λίγες ημέρες μετά τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, η παρέα που μαζεύτηκε για να του ευχηθεί επέλεξε ένα ταβερνάκι στη Ραφήνα και το γλέντησε δεόντως, απλά και λαϊκά.

«Ανάμεσα στους φίλους του Γιώργου Καραμανλή δεν θα βρει κανείς γνωστά πρόσωπα και φανταχτερούς καλεσμένους, αλλά καθημερινούς ανθρώπους», λέει καλός φίλος του, που ήταν παρών στη γιορτή.

Στο γραφικό ταβερνάκι, την Κυριακή 26 Απριλίου το μεσημέρι, στήθηκε ένα αυτοσχέδιο γλέντι, με κάποιον από τους θαμώνες να παίζει κιθάρα και την καλή φίλη του Γιώργου Καραμανλή, τη γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Ροδά, να τραγουδά για την παρέα.

Η Ελένη Ροδά, εξάλλου, συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Γιώργο Καραμανλή και ο ένας τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον άλλο. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ελένη Ροδά εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού στα τέλη της δεκαετίας του ’60, αμέσως ξεχώρισε και ερμήνευσε τους πιο γνωστούς συνθέτες της εποχής, κάνοντας αρχή από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ανάμεσα στα τραγούδια που ακούστηκαν στο ταβερνάκι της Ραφήνας ήταν και πολλές γνωστές επιτυχίες της, με τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού να ακολουθεί στο τραγούδι. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του είναι πως στο γλέντι συμμετείχαν και άλλοι θαμώνες του μαγαζιού, που έμειναν πραγματικά έκθαμβοι με την ομοιότητα του Γ. Καραμανλή με τον Κώστα Καραμανλή.

Πράγματι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», οι δύο άνδρες μοιάζουν υπερβολικά και η μόνη διαφορά τους είναι το μουστάκι και τα πολύ λιγότερα μαλλιά του Γιώργου Καραμανλή, καθώς περνά τον αδερφό του σχεδόν μία δεκαετία. Για όσους αναρωτιούνται, πάντως, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, όχι μόνο επειδή δεν πολιτεύτηκε ποτέ, αλλά και γιατί δεν του αρέσει να μιλάει για αυτή. Οι κουβέντες του, όταν πάει η συζήτηση εκεί, περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα.

ΌΤΑΝ ΤΟΝ ΕΚΟΨΕ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΠΟ… ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

O Γιώργος Καραμανλής διατηρούσε το επαγγελματικό του γραφείο στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, μαζί με τον πατέρα του, Αλέκο. Ωστόσο, εδώ η ιστορία έχει μια άγνωστη πτυχή, που δείχνει το ήθος της οικογένειας, αλλά και το πόσο σχολαστικός ήταν ο ιδρυτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Εθνάρχης είχε απαγορεύσει στον ανιψιό του, Γιώργο, να συμμετέχει σε δημόσιους διαγωνισμούς, για να μη φαίνεται ποτέ το όνομα «Καραμανλής», ακόμα και αν κέρδιζε νόμιμα κάποιο δημόσιο έργο!

Αλλωστε, αυτό ταίριαζε απόλυτα και με τη νοοτροπία του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ακολούθησε σε όλη του τη ζωή εξαιρετικά χαμηλό προφίλ. Από όταν συνταξιοδοτήθηκε μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Αθήνα, Σέρρες και Αρκαδία. Στις Σέρρες, μάλιστα, έχει και έναν πολύ καλό φίλο, τον Κώστα Μελίτο, δήμαρχο Αμφίπολης, στην οποία ανήκει διοικητικά η Πρώτη Σερρών, η γενέτειρα των Καραμανλήδων.

Επίσης, ο Γιώργος Καραμανλής έχει σπίτι στην Αρκαδία, την οποία επισκέπτεται αρκετά συχνά. Στο όμορφο χωριό του Πάρνωνα έχει κι ένα μικρό χωράφι. Αρκετούς μήνες τον χρόνο πηγαίνει εκεί για τις αγροτικές δουλειές και ηρεμεί μακριά από τη φασαρία της Αθήνας. Με το χωριό της Βόρειας Κυνουρίας έχει δεθεί πολύ γιατί συν τοις άλλοις έχει πολλούς φίλους που μένουν στην περιοχή, τους οποίους συναντά κάθε φορά που την επισκέπτεται. Και μπορεί ο μεγαλύτερος γιος του Αλέκου Καραμανλή να έχει αγάπη για την ορεινή Κυνουρία, ο νεότερος ωστόσο προτιμά να ταξιδεύει στην παραλιακή…

ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ:

karamanlis giorgos2

karamanlis giorgos3

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ:

karamanlis giorgos4

ΜΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΟ ΤΟΝ “ΔΙΚΟ ΜΑΣ” ΝΙΚΟ ΣΙΜΟ:

karamanlis giorgos5

Του Σταύρου Παπαντωνίου,

Πηγή: εφημερίδα “Παραπολιτικά”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.