Δήμος Μαραθώνα: Σύμφωνο συνεργασίας με το Geo Routes Cultural Institute

Ο Δήμος Μαραθώνα αποφάσισε την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας Geo Routes Cultural Institute.

Σκοπός είναι:

-Η κατάρτιση και προβολή των πολιτιστικών διαδρομών στο Δήμο Μαραθώνος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την UNESCO.

-Η δημιουργία εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα.

-Η δημιουργία γεγονότων αθλητικού χαρακτήρα.

-Η προαγωγή του εθελοντισμού και της περιβαλλοντολογικής – οικολογικής συνείδησης.

-Η δημιουργία συλλόγου νεολαίας “Youth Lab” του Δήμου.

Για την επίτευξη των προαναφερόμενων θα οργανωθεί ομάδα εργασίας, η οποία θα απαρτίζεται από μέλη του Δήμου και του Geo Routes όπου θα επιφορτιστεί με τις εξής αρμοδιότητες:

1. Να καταρτίσει πολιτιστικά οδοιπορικά στο Δήμο , με τη συμμετοχή και την τεκμηρίωσή τους από κατοίκους του Δήμου με αναγνωρισμένο κύρος. Τα πολιτιστικά οδοιπορικά θα στηρίζονται σε θεματικές ενότητες που θα καλύπτουν όλα τα τουριστικά ενδιαφέροντα του Δήμου όπως:

– Περιπατητικά μονοπάτια

– Πολιτιστική κληρονομιά

– Ιστορία και Αρχαιολογία

– Χλωρίδα και πανίδα (καλλιέργειες – βιότοποι – υδροβιότοποι κ.τ.λ.)

– Υδάτινοι πόροι και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. φράγμα λίμνης Μαραθώνος)

– Μετακινήσεις ξηράς ή θαλάσσιες μετακινήσεις (π.χ. ποδηλασία, ιστιοπλοΐα)

– Υποβρύχια αρχαιολογία

– Τόποι θρησκευτικού ενδιαφέροντος (εκκλησίες,, μοναστήρια κ.α.)

– Αγροτουρισμός

– Γαστρονομία

Μετά την κατάρτιση των πολιτιστικών οδοιπορικών θα πραγματοποιηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να προβληθούν τα σημεία και προϊόντα του Δήμου που είτε δεν ήταν γνωστά στο ευρύ κοινό έως τώρα, είτε δεν είχαν μία ενιαία και συντεταγμένη παρουσίαση.

2. Να οργανώνει εκδηλώσεις πολιτιστικού και φεστιβαλικού χαρακτήρα για την ανάδειξη γεγονότων σχετικών με το Δήμο και την περιοχή.

3. Να οργανώνει αθλητικά γεγονότα που θα αποσκοπούν στη σύσφιξη των σχέσεων με άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου καθώς και στη συμμετοχή στην ευγενή άμιλλα.

4. Να προάγει τον εθελοντισμό μέσα από προγράμματα συμμετοχής των πολιτών του Δήμου σε αναπτυξιακά, πολιτιστικά, οικολογικά και αθλητικά γεγονότα καθώς και να εξοικειώσει τον πολίτη με την περιβαλλοντική – οικολογική συνείδηση (π.χ. προγράμματα δεντροφύτευσης, καθαρισμού περιοχών κ.τ.λ.) στις περιοχές εφαρμογής των πολιτιστικών οδοιπορικών.

5. Να δημιουργήσει σύλλογο νεολαίας, όπου μέσα από αυτόν θα βρουν εθελοντική δημιουργική απασχόληση οι νέοι του Δήμου, προβάλλοντας ταυτόχρονα την περιοχή και το Δήμο. Μέσω του συλλόγου θα μπορέσουν οι νέοι να εξοικειωθούν με τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό, να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους, να εξασκήσουν τις γνώσεις τους και να επιμορφωθούν από σεμινάρια που θα γίνονται για το σκοπό αυτό.

Αρχικά, τα οδοιπορικά και τα γεγονότα θα διανέμονται διαδικτυακά, σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, από φορέα υλοποίησης, που θα επιλέξει το Geo Routes και ο οποίος θα έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, υλοποίησης και συντονισμού των ανωτέρω προϊόντων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.