Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Τι συμβαίνει με την επισκευή της λεωφόρου Αχαιών

Η επισκευή της λεωφόρου Αχαιών έχει γίνει σίριαλ. Από τον Φεβρουάριο του 2013 που κατέρρευσε το θέμα της επισκευής παραμένει στάσιμο και δικαιολογημένα οι δημότες εκφράζουν την αγανάκτηση τους. Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου πήρε επίσημη θέση μέσα από την σελίδα του Facebook και απαντά γιατί τελικά έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η επισκευή.

Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει ο Δήμος:

Επειδή πολλοί δημότες αγωνιούν και δικαίως αγανακτούν για την αχαρακτήριστη καθυστέρηση της επισκευής της Λεωφόρου Αχαιών στο Ντράφι, η οποία κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2013, αναφέρουμε τα εξής. Από τη θεομηνία εκείνη και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 ο φάκελος που η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε, είχε μόνο τα στοιχεία του έργου και μια ανάθεση προμελέτης στον μελετητή.

Μέσα σε πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, η δημοτική αρχή και το ΔΣ ενέκριναν την προμελέτη, ανέθεσαν την οριστική μελέτη και τη γεωτεχνική μελέτη, ενώ δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης (δασαρχείο, περιφέρεια, αρχαιολογίες). Μάλιστα στον δήμο εκχωρήθηκε και η ανάθεση μελέτης από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πλέον αναμένουμε τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Μόλις ληφθούν, μένει η έγκριση της οριστικής μελέτης από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων και στη συνέχεια η δημοπράτηση του έργου, ώστε να αρχίσει να εκτελείται μέσα στο 2015.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.