“Δεν είναι αυτοί”, λένε οι Βέλγοι για τους προσαχθέντες “Τζιχαντιστές” της Αθήνας

cheiropedes

“Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση του Βελγίου”, φέρεται να δήλωσε σε διεθνή ΜΜΕ ο Βέλγος επικεφαλής Εισαγγελέας της σχετικής υπηρεσίας ταυτοποίησης των Βρυξελλών Van der Sypt μετά την ενδελεχή έρευνα των στοιχείων για τους προσαχθέντες που εστάλησαν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες.

Παρόλα αυτά, παραμένει το μυστήριο με τα πολλά τηλεφωνήματα που καταγράφηκαν από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα, στοιχείο που οδήγησε τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Ελλάδα όσον αφορά την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προσαγάγει έως και 10 άτομα για περαιτέρω εξέταση ως υπόπτους για σύσταση πυρήνα Τζιχαντιστών στην “καρδιά” της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τέσσερις Μαροκινούς στο Παγκράτι, μετά τα επείγοντα σήματα της Europol.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ., οι προσαγωγές αυτές έγιναν γιατί οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας έδειξαν ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν αναπτύξει ρόλο καθοδηγητή και πρόκλησης φανατισμού σε μουσουλμάνους στο κέντρο της Αθήνας, δεν φέρονται σε καμία των περιπτώσεων όμως να είχαν το παραμικρό οπλισμό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.