Δημήτρης Σταμπέλος: Ότι σε πληγώνει σε κάνει πιο δυνατό

Ήταν το 20ο λεπτό στο ματς της Τριγλίας με τον Αστέρας Βάρης στη Ραφήνα όταν ο Δημήτρης Σταμπέλος αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από ένα στραβοπάτημα σε κάποια φάση του αγώνα, χωρίς τότε να υποψιαστεί κανείς τη ζημιά που είχε προκληθεί στο γόνατο του πιτσιρικά. Στην αρχή δεν πόναγε και δεν το κατάλαβε. Στη συνέχεια τον «τσίμπαγε» όπως λέει ο ίδιος και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ευτυχώς λέει τώρα που έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Η διάγνωση: πήξη πρόσθετου χιαστού.

dimitris stampelos3

Από τότε (15 Μαρτίου), πέρασαν αρκετές μέρες έως ότου σήμερα Πέμπτη, το πρωί ο 18χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής υποβάλλεται σε επέμβαση στο γόνατό του, θέλοντος να επιστρέψει στα γήπεδο πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος. Η επέμβαση γίνεται στο ΙΑΣΩ από τον Δρ. Γιάννη Λεβάκο γνωστό ορθοπεδικό χειρούργο και ειδικό αθλητίατρο και ο χρόνος αποκατάστασης είναι 6 με 7 μήνες.

Η σύμπτωση. Ή να θέλετε τα περίεργα παιχνίδια που παίζει καμιά φορά η ζωή, Στην ίδια ηλικία που είναι τώρα ο Δημήτρης, λίγο πριν κλείσει τα 18, στο ίδιο πόδι (δεξί), στο γόνατο και τον ίδιο τραυματισμό, είχε και ο πατέρας του, ο Γιώργος Σταμπέλος. Αυτό ήταν που προκάλεσε και το σοκ που υπέστη ο Γιώργος στο άκουσμα της είδησης για τον «μικρό» Σταμπέλο. Ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο, όπως κι αυτός. Οι μνήμες ξύπνησαν άσχημα και του έφεραν στο νου όσα είχε τραβήξει εκείνος τότε.

«Μόνο που τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα» λέει ο Δημήτρης. «Άλλο τότε κι άλλο τώρα. Κι αν ο πατέρας μου ταλαιπωρήθηκε πολύ ήταν γιατί εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν οι μέθοδοι που υπάρχουν τώρα» συμπληρώνει ο νεαρός παίκτης.

Και χαριτολογώντας λέει… «μάλλον είναι τελικά οικογενειακή υπόθεση αυτός ο τραυματισμός». Αστειεύεται και δείχνει αρκετά ψύχραιμος, χθες αργά το βράδυ που μιλήσαμε. Άραγε το ίδιο είναι και ο πατέρας του; «Μπα εκείνος αγχώθηκε πολύ. Ειδικά στην αρχή που έγινε η διάγνωση…» λέει ο ίδιος. Εσύ πάντως το ‘χεις πάρει πιο ψύχραιμα… «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και οι τραυματισμοί είναι μες το παιχνίδι» απαντά.

Ο Δημήτρης είχε αρκετές ατυχίες φέτος και πάνω που πήρε τη φανέλα βασικού, τον χτύπησε ξανά η ατυχία. Αυτή τη φορά πιο πολύ. Ο ίδιος πάντως δείχνει αποφασισμένος να επανέλθει και μάλιστα δηλώνει «ότι σε πληγώνει σε κάνει πιο δυνατό. Αυτό που θέλω τώρα είναι να κάνω την επέμβαση και να αρχίσει ο χρόνος να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή μου στην αγωνιστική δράση. Ξέρω ότι θα χρειαστεί χρόνος και σκληρή δουλειά, είμαι όμως αποφασισμένος να το παλέψω».

dimitris stampelos4

Κι εμείς Δημήτρη στο ευχόμαστε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.