Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου 11/5. Φαφούτης : Ερώτηση για παιδικές χαρές, μετανάστες και ΚΕΛ

Τρείς ερωτήσεις έκανε ο κ. Δαμιανός Φαφούτης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας:

Για τις παιδικές χαρές και τα γηπεδάκια μπάσκετ. «Είναι σε άθλια κατάσταση. Είδα τις ταμπέλες για τις παιδικές χαρές να αναγράφουν ότι απαγορεύεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν τις κούνιες και τα όργανα. Είναι στην ουσία κλειστές, αλλά είναι ανοικτές και μάλιστα επικίνδυνες. Πρόκειται να γίνει ανακατασκευή στο Πάρκο Καραμανλή αλλά τι θα γίνει με τις άλλες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα γήπεδα μπάσκετ»

Για τους μετανάστες: «Διάβασα ένα άρθρο για την διαχείριση των μεταναστών και τις ευχαριστίες της δημοτικής αρχής σε όσους βοήθησαν. Καλά όλα αυτά, αλλά τι θα γίνει όμως από πολιτικής πλευράς για αυτό το θέμα αν ξαναγίνει;».

Για το ΚΕΛ: «Έμαθα γιατί απουσίαζα στο προηγούμενο συμβούλιο, για την συμφωνία περί μελέτης του ΕΜΠ κλπ. Διαπίστωσα μια… στροφή για τον τρόπο που εισήχθη σε σχέση με αυτό που ψηφίστηκε. Είναι μια μεγάλη στροφή. Θεωρώ ότι μπαίνει στο ράφι η Ψυττάλλεια και ανοίγει ο δρόμος για άλλες λύσεις».

Πιστικίδης: «Υπάρχουν 65.000 € στον προϋπολογισμό για παιδικές χαρές , σε δύσκολες εποχές όπου ο δήμος θα πρέπει να δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό για να πιστοποιηθούν. Προσπαθούμε να πιστοποιηθούν άμεσα μία παιδική πιστοποιημένη παιδική χαρά στην Ραφήνα, μία στην Διασταύρωση και μια στο Πικέρμι. Και για τα γήπεδα (Διώνη) αν μπορέσουμε οικονομικά θα το κάνουμε».

Για τους μετανάστες: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί εγκατάσταση σε μας και σε άλλους γειτονικούς μας δήμους και να βρεθεί χώρος για να καλύψει αυτήν την ανάγκη. Συζήτησα και στην περιφέρεια και κατ΄ιδίαν με την Δούρου και δεν υπάρχει σχεδιασμός στο πως θα διαχειριστεί ολόκληρη η Ευρώπη το κύμα των προσφύγων»

Φαφούτης: «Να έχουμε ένα μπούσουλα διαχείρισης».

Όσο αφορά το ΚΕΛ ο Β. Πιστικίδης απάντησε ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση. Η μελέτη δεν θα μπορούσε να είναι μόνο για την σύνδεση με την Ψυτάλλεια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.