Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου 11/5. Ανδρ. Βασιλόπουλος: Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια ενόψει καλοκαιριού

Ερωτήσεις έθεσε και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέας Βασιλόπουλος στο ΔΣ της Δευτέρας. Αναφέρθηκε για τον κίνδυνο μόλυνσης από τα κουνούπια, ενόψει καλοκαιριού, για τις απολυμάνσεις και τους ψεκασμούς που πρέπει να ξεκινήσουν, αλλά και για την δύσβατη πρόσβαση στη Σχολή Κοντοράβδη.

Ο κ. Βασιλόπουλος έθιξε το θέμα των κουνουπιών και τον κίνδυνο από τον ιό του Δυτικού Νείλου κι αναφέρθηκε σε κρούσματα που έχουν συμβεί όχι στην περιοχή μας αλλά σε όμορους δήμους. Μίλησε δε, για μεγάλο πρόβλημα και λόγω των λυμάτων που υπάρχουν αλλά και γιατί είμαστε προ των καλοκαιρινών μηνών. Απολύμανση, καθαριότητα και ψεκασμοί πρέπει να γίνουν τόνισε.

Πιστικίδης: «Θα γίνει αλλά δεν θα με δείτε πάνω σε ελικόπτερο να ραντίζω!».

Παλπατζής: «Από την Δευτέρα αρχίζει ο καθαρισμός των φρεατίων».

Βουδούρης: «Για τα κουνούπια να ξέρετε, λέμε πως μπορείς να μολυνθείς, αλλά ο κίνδυνος προέρχεται από τα περιστέρια! Να κάνουμε ημερίδα για ενημέρωση και για να μάθουν οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν ακόμα και στα σπίτια τους. Οι δημότες της περιοχής δεν μπορούν να δώσουν ούτε αίμα, επειδή είναι από την περιοχή που βρισκόμαστε».

Πιστικίδης: «Μα νομίζω υπήρχαν κάποια σχετικά φυλλάδια με όλα αυτά που λέμε».

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Βασιλόπουλος είναι το Σχολείο Κοντοράβδη και για πόσο επικίνδυνη είναι η πρόσβαση για τους μαθητές. Τοποθετήσαμε μόνο 8 μέτρα σχάρες. Αυτά το 8 μέτρα μόνο χρειάζονταν; Τα υπόλοιπα 30 μέτρα δεν χρειάζονται. Προγραμματίζετε να τοποθετήσετε και άλλα…»

Παλπατζής: «Δεν είναι 4 και 4. Είναι 10 και 4. Θεωρήσαμε ότι δεν χρειάζονται παραπάνω. Κάναμε διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και καθαρίσαμε τα δέντρα. Δεν θεωρούμε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες χρειάζεται να τοποθετήσουμε και άλλες σχάρες».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.