Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου 11/5. Το Πνευματικό, οι κόντρες και το «λιβάνι»!

Τελικά ο περισσότερος κόσμος είχε μαζευτεί χθες στο δημοτικό συμβούλιο για το καυτό θέμα της λήψης απόφασης περί αποδοχής της δήλωσης της εταιρείας «ΠΑΛΜΟΣ» συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς για το… στοιχειωμένο έργο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ραφήνας. Εις μάτην όμως για το θέμα πήρε αναβολή, και το θρίλερ της αποπεράτωσης του έργου συνεχίζεται!

Κατά τ΄άλλα και τα πέντε εκτός ημερησίας θέματα πέρασαν, αλλά και τα… εντός ημερησίας. Ο περισσότερος χρόνος μάλιστα κύλησε με τις ερωτήσεις των συμβούλων, παρά με τα θέματα προς συζήτηση. Εκτός από κανα δυό. Όπως ας πούμε με την νέα παροχή ρεύματος στο Κυλικείο του Οχυρού. Ηλεκτροπληξία σκέτη το θέμα για τους συμβούλους, οι οποίοι μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις χτύπησαν κόκκινο!

Μπουρνούς: «Κανένα δημοτικό κτήριο δεν μπορούσε να πάρει δική του παροχή (απάντηση προς Φαφούτη και Βασιλόπουλο). Στο ενοίκιο υπήρχε και το κόστος του ρεύματος. Η δημοτική αρχή είχε κάνει την αίτηση, το δημόσιο όμως δεν το κάνει άμεσα. Όλα τα κτήρια θα έχουν ανεξάρτητες παροχές».

Ζαφειρόπουλος: «Ποιο είναι το μίσθωμα; Έχω τον λόγο μου που ρωτάω και θα σας εξηγήσω…».

Παλπατζής: «Ο δήμος πληρώνει 75 παροχές ρεύματος»

Βουδούρης: «Η κλειστή βεράντα υπήρχε ή είναι νέα κατασκευή».

Μπουρνούς: «Είναι τακτοποιημένο από τον ΔΟΠΑΠ»

Βουδούρης: «Είναι νοικιασμένο από δημοτικό σύμβουλο ή συγγενή».

Μπουρνού: «Όχι. Δεν απαγορεύεται όμως να είναι φίλος».

Πέρασε κατά πλειοψηφία με 5-6 συμβούλους να βρίσκονται εκτός αιθούσης, ενώ καταψήφισε ο Ζαφειρόπουλος.

Άλλο θέμα που συζητήθηκε και κράτησε ώρα ήταν για να προκηρυχτεί διαγωνισμός όσον αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ο κ. Φαφούτης είχε πολλές ενστάσεις για την μορφή του κατεπείγοντος που ήρθε το θέμα προς συζήτηση, αλλά και όσον αφορά την μελέτη που έχει γίνει, η οποία μελέτη όμως φέρει την… υπογραφή των συγκοινωνιολόγων.

ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Εκτός από κάποιους που είναι απόντες συχνά πυκνά (ονόματα δε λέμε , υπολήψεις δεν θίγουμε), όπως είπε κάποιος στα πηγαδάκια «ευτυχώς που δεν είναι η κ. Τόκα εδώ γιατί δεν θα τελειώναμε ποτέ». Για να το λέει ο άνθρωπος, κάτι θα ξέρει προφανώς. Συ είπας…

Πέρα από την απουσία της κ. Αμαλίας Τόκα, υπήρχαν αρκετές άδειες καρέκλες στην αίθουσα κι όχι στην μεριά των εκπροσώπων του τοπικού τύπου. Μιλάω για τους κοινούς θνητούς κι όχι για κάποιους τους οποίους «λιβανίζουν» κάποιοι απροκάλυπτα! Γιατί άραγε;

Στον συνδυασμό του γιατρού Γιώργου Χριστόπουλου φαίνεται τόχουν για… γούρι οι γιατροί: Μόλις έρχεται ο ένας, φεύγει ο άλλος! Μια λείπει ο Χριστόπουλος και είναι οι άλλοι δύο, μια απουσιάζει ο κ. Μαυρουδής, μια ο κ. Βουδούρης και πάει λέγοντας. Όχι ότι είναι κακό, αλλά έχει ένα ενδιαφέρον.

Πριν ξεκινήσει το συμβούλιο εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νηρέα και του Μεγάλου Ρέματος προσκόμισαν έγγραφο με υπογραφές και ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα του Ρέματος σε επόμενο ΔΣ.

Ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην Χαλκιδική και στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ έκανε ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος ως γνωστόν πήρε μέρος στο Συνέδριο. Πέραν αυτού ο κ. Πιστικίδης ενημέρωσε ότι την Τετάρετη το πρωί (10.00) στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο θα γίνει ενημερωτική ημερίδα του προγράμματος ΛΑΕΚ για πλημμύρες και φωτιές σε συνεργασία με την κ. Μιμίκου του ΕΜΠ. Ενώ την Κυριακή θα γίνει η πορεία του Μαραθώνιου Ειρήνης με στάση στην διασταύρωση της Ραφήνας.

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ρώτησαν να μάθουν τα δρομολόγια τις ώρες και κάποια άλλα στοιχεία για την Δημοτική Συγκοινωνία, που απ όυι ειπώθηκε πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι να πάρει την άδεια και μετά να κάνει τις οποιεσδήποτε βελτιώσεις.

Χθες πάντως δεν είχαμε τα γνωστά πηγαδάκια εκτός της αίθουσας. Μόνο οι καπνίζοντες πηγαινοερχόντουσαν για κάνα τσιγάρο, οι υπόλοιποι (δεν ήταν και όλοι χθες) ήθελαν να τελειώνουν.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.