Δημ. Πνευματικάτος για ΚΕΛ: Χαμένη, για το δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, η «μπάλα, αλλά και τα αυγά και τα καλάθια»

pneumatikatos4

Η Αρτέμιδα, εκτός από σκουπιδότοπος της Ανατολικής Αττικής, προτείνει να γίνει και WC της Ραφήνας.

Με όμορες «συνωμοτικές» διαδικασίες και χωρίς καμία απόφαση του ΔΣ, -φαίνεται πως ο κ. Μάρκου, άλλα έλεγε, άλλα σκεπτότανε, άλλα συζητούσε, άλλα πίστευε και άλλα παρουσίαζε- με έγγραφό του, πέταξε την «μπάλα» της κατασκευής του ΚΕΛ σε νέα τοποθεσία της Αρτέμιδος, προφανώς νομίζοντας ότι οι δημότες θα ξεχάσουν το βαρύγδουπο προεκλογικό του σύνθημα: «ΟΧΙ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ».

Τα γεγονότα απέδειξαν, ότι φοβούμενος τα «γεράκια και τις γερακίνες» της παράταξής του και παρασυρόμενος από αυτόκλητους μάγους και πασιονάριες πελαγοδρομεί και προτείνει, υπό την πίεση των ψευτομανδαρίνων Ραφηνιωτών, νεόπλουτων και σία, την περιοχή Λακαθέλα της Αρτέμιδος, η οποία βρίσκεται στην ζώνη Β3 που παρουσιάζεται σαν αττικό πάρκο και με δυνατότητα χρήσης γης πολιτισμού και οινοποιίας, για το WC όλων αυτών.

Το «όχι λύματα στην Αρτέμιδα», προϋποθέτει, ότι δεν μπορεί να υπάρχει αγωγός εκτόνωσης του ΚΕΛ στην παραλία της. Ενώ, αν το ΚΕΛ, με τη νέα απόφασή του, γίνει στην περιοχή της Λακαθέλας και ο αγωγός καταλήξει κάπου στην Βραυρώνα, ίσως, κάποιοι «υπήκοοι» του, μπερδευτούν και θεωρήσουν ότι ο «αγωγός» είναι μακριά από την παραλία της και το προεκλογικό του σύνθημα επαληθεύεται! Μήπως όμως και μόνο με τη σκέψη αυτή, έχασε την μπάλα;

Μερικές ημέρες πίσω, αγωνιωδώς προσπαθούσε να αποσπάσει ψήφο από τους ΔΣ, ως πρόσφατης επιβεβαίωση της μοναδικής λύσης, σύνδεση με την Ψυτάλλεια, που υπέρ αυτής μαχότανε. Δυστυχώς, παρόλες τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας, και την ψήφο (κατά πλειοψηφία) που έλαβε, η νέα πρόταση που υπέγραψε περίτρανα αποδεικνύει, ότι το «καλάθι» του ήταν από χέρι… χαμένο.

Η μη αποδοχή εκ μέρους του και σθεναρής υπεράσπισης της μοναδικής λύσης που είναι τριτοβάθμιο ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι» και η εμμονή του στην ουτοπία της Ψυτάλλειας, επιβάρυνε το Δήμο με χαμένα τριάκοντα χιλιάρικα για τη μελέτη που ανέθεσε στο ΕΜΠ. Έτσι, έχασε και τα … «αυγά».

Η ιστορία (ουσιαστικά εμμονές) μπορεί να έχει εδώ και τώρα, (παρότι υπάρχει ελάχιστος χρόνος ακόμα) καλό τέλος. Το μόνο που χρειάζεται, είναι οι ιθύνοντες και οι παρατρεχάμενοι τους, να αντιληφθούν ότι οι πολίτες πρέπει να αποκτήσουν το πολυπόθητο αγαθό, μέσα από τις ιδανικές για την περίσταση δυνατότητες που τους προσφέρονται.

Υ.Γ. Στη συνεδρίαση του ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου, κάποιοι επικαλέστηκαν την περιβαλλοντική επιβάρυνση που δέχεται η περιοχή τους από τη λειτουργία του αεροδρόμιου. Αυτή την επιβάρυνση γιατί την ξεχνούσαν και ξεχνούν, όταν επαιτούσαν και επαιτούν κάποια επιχορήγηση;

Δημήτρης Πνευματικάτος

Άρθρο από την εφημερίδα Δημότης 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.