Δημ. Συμβούλιο Ρ-Π (17/9): Άναψε «πράσινο» για την ανέγερση του Ι.Ν Αγ. Φιλοθέης στη Διώνη

Το θέμα της εκδίκασης των ενστάσεων για την ανέγερση νέου Ιερού Ναού της Αγίας Φιλοθέσης στην Διώνη ήταν το 6ο σε σειρά στα εντός ημερησίας αλλά συζητήθηκε πρώτο μιας και είχε μαζέψει πολύ κόσμο μέσα στην αίθουσα.

Θέμα: Λήψη απόφασης περί εκδίκασης ενστάσεων κατά της 31/2014 και 203/2013 απόφασης ΔΣ που αφορά την τροποποίηση σχεδίου πόλης στο Ο.Τ. 192 στη ΔΙΩΝΗ της Δημοτικής Ενότητας Πικερμίου για καθορισμό όρων δόμησης για ανέγερση Ιερού Ναού.

Από το δημοτικό συμβούλιο έγιναν ομόφωνα αποδεκτά και με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, δύο σημεία των ενστάσεων που αφορούν σε πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης στο Ο.Τ. 192 και δεύτερον στην απομάκρυνση του κόκκινου περιγράμματος από το ήδη πολεοδομικά τακτοποιημένο ναϊδριο της Αγίας Φιλοθέης που λειτουργεί σήμερα.

Όλες οι πλευρές εμφανίστηκαν ικανοποιημένες, ο σύλλογος της Διώνης δήλωσε πως θα στηρίξει την προσπάθεια για να τελειώσει ο ναός ενώ έγινε σαφές ότι υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Νικολάου η υπόθεση να κλείσει με θετικό τρόπο και σύντομα να ανεγερθεί και να λειτουργήσει ο ναός.

Σε κάποια στιγμή πήρε το λόγο η δημοτική σύμβουλος Σίσσυ Κατσούδα η οποία ανέφερε ως ιδέα την παραχώρηση τμήματος για ανέγερση σχολείου, για να τη διορθώσει ο κ. Νικόλαος Τσαγκαράκης τονίζοντας πως από το σχέδιο προβλέπεται η χρήση αποκλειστικά για εκκλησία.

Εκεί ο στρατηγός έλαβε την απάντηση από την δημοτική σύμβουλο η οποία παρέθεσε ρήση του Μητροπολίτη Νικολάου ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε πει για το θέμα πως άλλο που δεν θα ήθελε από το η αυλή της Αγίας Φιλοθέης να είναι δίπλα σε αυλή σχολείου με παιδιά.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.