Δημ. Συμβούλιο Ρ-Π (17/9): Ομόφωνα το ψήφισμα – στήριξη στον αγώνα των κατοίκων για τα Περιβολάκια

Με εκτός ημερήσιας διάταξης αλλά φλέγον θέμα που αφορούσε την προγραμματισμένη κατεδάφιση κατοικιών στα Περιβολάκια ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου.

Το θέμα, που είχε συγκεντρώσει πλήθος κόσμου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, έθεσε ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης ο οποίος πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι έχουν έρθει στα χέρια του δέκα αποφάσεις για κατεδαφίσεις, για τις οποίες δεν ήταν ενήμερος μιας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ουδέποτε ενημέρωσε τον δήμο, με την πρώτη να έχει ημερομηνία την 24ηΣεπτεμβρίου.

Οι εντολές, ανέφερε, έχουν ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου ενώ πηγαίναμε για εκλογές και θα υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Έκανε μια μικρή αναδρομή για τις κινήσεις που είχαν γίνει όταν πριν μερικούς μήνες είχε έρθει η εντολή κατεδάφισης της οικίας του κ. Μυλωνά και τις ενέργειες που έχει κάνει ώστε να συναντηθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Αντ. Μανιτάκη.

Στην συνέχεια διάβασε το κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος υπέρ των κατοίκων και ζήτησε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να το υπερψηφίσουν, ενώ δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε προτάσεις για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν έχει καταστεί δυνατή η συνάντηση με τον υπουργό.

Δείτε το βίντεο (Πιστικίδης ψήφισμα)

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Πέτρος Σάντ και ζήτησε να γίνει μια τροποποίηση στο ψήφισμα όσον αφορά την δεύτερη παράγραφο όπου το «δασική έκταση» να αλλαχθεί σε «φερόμενη ως δασική».

petros sant ds17092015

Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Δαμιανός Φαφούτης ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το ψήφισμα και ρώτησε αν υπάρχουν σκέψεις για άλλες ενέργειες ώστε να εμποδιστεί η κατεδάφιση των σπιτιών των συμπολιτών μας με πρώτη την κατεδάφιση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Ο κ. Πιστικίδης είπε ότι «Όπως είχε γίνει και στην περίπτωση του κ. Μυλωνά θα έχουμε και φυσική παρουσία. Η εντολή έχει έρθει για να κόψουμε το νερό, κάτι που εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε. Είμαι ανοικτός και σε άλλες δράσεις. Ακόμα ίσως και σε κάποια δράση πάνω στις εκλογές όπως η αποχή από την κάλπη αν η συνάντηση με τον υπουργό δεν έχει γίνει μέχρι την Κυριακή»

Ο κ. Βασιλόπουλος που πήρε τον λόγο στην συνέχεια είπε ότι συμφωνεί και αυτός με το ψήφισμα. Θα μπορούσε όμως να γίνει και κάποια συγκέντρωση των κατοίκων και να καλέσουμε και τηλεοπτικά συνεργεία για να καλύψουν το γεγονός. Είναι μια κατάσταση που δεν αφορά μόνο τα Περιβολάκια με τον κ. Πιστικίδη να δηλώνει ότι «είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση. Για την κατεδάφιση που θα γίνει στις 24/9 δεν ήμουν ενήμερος. Το έμαθα σήμερα».

Η Αμαλία Τόκα πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα αναλάβει να συναντηθεί άμεσα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, προκειμένου να ανασταλεί η απόφαση κατεδάφισης με τον δήμαρχο κ. Πιστικίδη να συμφωνεί και να δίνει ραντεβού για σήμερα το πρωί στις 10.00 στο δημαρχείο της Ραφήνας.

Ο κ. Μ. Τσαγκαράκης φάνηκε ακόμα πιο δυναμικός μιας και πρότεινε ο δήμος μαζί με τους πολίτες να αποκλείσουν συμβολικά τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου την ημέρα των εκλογών. Τότε, είπε, θα έρθουν και όλες οι κάμερες και θα δουν όλοι το πρόβλημα

Στην ψηφοφορία το ψήφισμα του δημάρχου έγινε ομόφωνα δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.