Δημ. Συμβούλιο Ρ-Π (17/9): Σειρήνες και… Μάγκες! Περί διαδικτύου ο λόγος

Διαδικτυακό θέμα δημιουργήθηκε στο χθεσινό δ.σ ύστερα από ερώτηση που υπέβαλε ο γραμματέας του δ.σ κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος ο οποίος στην ερώτησή του επανήλθε στο θέμα της παρουσίας του δήμου στο internet και την εικόνα που δίνει στον επισκέπτη η νέα σελίδα του δήμου.

Μίλησε για πολλές ελλείψεις που υπάρχουν και για την ύλη που έχει ανέβει μέχρι σήμερα η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι ντροπή για τον δήμο μας. Είμαστε ένας από τους πέντε δήμους στην Ελλάδα που δεν έχουν ιστοσελίδα. Το κόστος είναι πολύ μικρό. Γιατί να είμαστε υπόλογοι για 2000 ευρώ ;».

Είπε ακόμα ότι «υπάρχουν πολλοί συνδημότες, είμαι ένας από αυτούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν να φτιαχτούν κάποια κομμάτια. Γιατί να κωλυσιεργούμε την ιστοσελίδα, για να λέτε είναι κατόρθωμα της δημοτικής αρχής εξ΄ ολοκλήρου; » .

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης λέγοντας ότι η προσφορά του κ. Βασιλόπουλου είναι μέχρι ενός σημείου καλοδεχούμενη και αναφέρθηκε στην ερώτηση που είχε κάνει ο κ. Βασιλόπουλος στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής σχετικά με τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό, συνέχισε ο κ. Πιστικίδης, δείχνει μια κακοπιστία. Από την μία μεριά είστε καχύποπτος και από την άλλη πλευρά θέλετε να βοηθήσετε. Διαλέξτε και εσείς ένα δρόμο για να είστε αξιόπιστος. Ή θα διαλέξετε τον δρόμο που έχει αυτές τις περίφημες σειρήνες, σειρήνες που κάθονται σε ένα στρογγυλό τραπέζι (δείχνοντας προς την πλευρά των εκπροσώπων των τοπικών μέσων) και λέγεται δημοσιότητα ή θα είσαστε επί της ουσίας. Και για να είσαστε επί της ουσίας χρειάζονται καθαρές κουβέντες.

Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος κ. Κοκκόλης πήρε τον λόγο και μίλησε για μια «Τιτάνια προσπάθεια» από την πλευρά της νέας δημοτικής αρχής η οποία παρέλαβε από την προηγούμενη δημ. αρχή ένα σύστημα που κατέρρεε κάθε δεύτερη μέρα. Προτεραιότητα για τον ίδιο είναι να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες και να είναι λειτουργικό από το να ανέβουν γρήγορα και να υπάρξουν προβλήματα. Δεν θα είμαστε έτοιμοι πριν την νέα χρονιά που θα παραλάβουμε το έργο.

Ο κ. Πιστικίδης πρόσθεσε στα λεγόμενα του αντιδημάρχου ότι γίνονται διαδικασίες ώστε να βρεθούν οι ιδιοκτήτες τον ιστοσελίδων που κατέχουν τα ονόματα Ραφήνα και Πικέρμι.

Στο σημείο αυτό ο κ. Φαφούτης ζήτησε τον λόγο και είπε « θα πρότεινα αντί κάποιοι να σπαταλάνε χρόνο και να ευλογούν τα γένια τους μέσω blog, και μιλάω για κάποιους από τους διοικούντες και συγκεκριμένα για το piratenews, να φάνε λίγο χρόνο παραπάνω για να φτιαχτεί το site του δήμου ώστε να είναι λειτουργικό και να πληροφορείται ο κόσμος».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.