Δημ. Συμβούλιο Ρ-Π (2/9): Ενός λεπτού σιγή για τον Μητροπολίτη Αγαθόνικο και η… συγχώρεση του Ηλ. Μικρόπουλου

Με την ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη, της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυερωτικής για την εκδημία του μακαριστού Αγαθόνικου που εκοιμήθη την Τρίτη το απόγευμα, άρχισε το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 2 Σπτεμβρίου.

Μετά δε την ανάγνωση και του βιογραφικού του τέως Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ο Δήμαρχος πρότεινε στο Σώμα να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για την εκδημία του μακαριστού Αγαθόνικου.

Ακολούθως ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο τελετουργικό του εορτασμού της Παντοβασίλισσας, όπου αναφέρθηκε και για την παρουσία του Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου.

Στη συνέχεια ο κ. Πιστικίδης έκανε ένα σύντομο απολογισμό για την συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της τωρινής δημοτικής αρχής κάνοντας αναφορές από τα έργα καθαριότητας έως την αντιμετώπιση στο θέμα των μεταναστών.

Ηλ. Μικρόπουλος: Ας τον συγχωρέσει ο Θεός τον Αγαθόνικο

Όσον αφορά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την τήρηση ενός λεπτού σιγής για την κοίμηση του Μητροπολίτη Αγαθόνικου, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Μικρόπουλος ξάφνιασε τους πάντες όταν πήρε τον λόγο και είπε πως κράτησε το ένα λεπτό σιγής καθαρά για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους, σχολιάζοντας πως επί ποιμαντορίας Αγαθονίκου δεν έγινε τίποτα για τη Ραφήνα, ενώ σημείωσε δηκτικά πως όσα χρόνια βρισκόταν στη Μακρόνησο ο ιεράρχης δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε στα «παιδιά» που βασανίστηκαν.

«Εύχομαι μόνο ο Θεός να τον συγχωρέσει», κατέληξε με νόημα ο κ. Μικρόπουλος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.