Διαχείριση των απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα με αφορμή την πρόσκληση που στάλθηκε τις προηγούμενες μέρες σε ορισμένους φορείς, κατοίκους της περιοχής μας και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την «Επιτροπή Μαραθώνα-Γραμματικού κατά των ΧΥΤΑ» η οποία καλεί σε σύσκεψη για την «σύσταση ομάδας εργασίας» έχει να παρατηρήσει τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα στις 16-10-2014 ομόφωνα δήλωσε την αντίθεσή του ΜΟΝΟ στο σημείο για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα έκφρασε τις αντιρρήσεις της στα υπόλοιπα ζητήματα και παρουσίασε τις θέσεις της. Επίσης επισήμανε, σε σχέση με την επιστολή της κας Δούρου προς τους Δημάρχους, στους οποίους ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι, ότι είναι σύμφωνη με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2008/’98, που αποδέχεται το αντιλαϊκό ευρωενωσιακό πλαίσιο για τα απόβλητα, καθώς και τον δικό μας εφαρμοστικό νόμο 4042/2012, με τα οποία η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα είναι τελείως αντίθετη. Ο παραπάνω νόμος είναι στη λογική «πληρώνω όσο πετάω» και απαλλάσσει από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυρία Περιφερειάρχης, τόσους μήνες μετά την εκλογή της και σαν πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στα δημοτικά συμβούλια, αλλά έχει πετάξει το μπαλάκι στους άλλους.

Επίσης η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι σήμερα κρατάει σαν επτασφράγιστο μυστικό τη θέση της για το πρόβλημα.

Το όποιο «Τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων» στο οποίο γίνεται προσπάθεια να παρασυρθούν και οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, οι οποίοι στο σύνολό τους δεν έχουν εκφράσει άποψη, μπορεί να τους εμπλέξει σε ένα παιχνίδι που στο τέλος θα είναι και οι ίδιοι ζημιωμένοι, μέσα από τη διαδικασία των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι οποίες ήδη υπάρχουν.

Τέλος, τα οποία ήξεις αφίξεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη ή οι όποιες απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου δεν έχουν να κάνουν με τις όποιες παλινωδίες των παραπάνω κυβερνητικών στελεχών, τις όποιες καταγγελίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή ορισμένων μελών της Επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού, αλλά έχουν να κάνουν με συγκεκριμένη τακτική που ακολουθήσανε τα προηγούμενα χρόνια και στελέχη του δικομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Δήμων με ολοκληρωμένες προτάσεις προς το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στις 9-12-2014, όσο και στην τοποθέτηση του εκπροσώπου της στο διεθνές συνέδριο που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής έδωσαν ολοκληρωμένα τις θέσεις μας.

«Διαχείριση των απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα πιστεύει η όποια δραστηριότητα «Επιτροπών», «Ομάδων εργασίας», σωματείων και άλλων φορέων, αν δεν έχουν μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων και της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στο θέμα.

Αν δεν έχουν θέση για ενιαίο δημόσιο φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων με μόνιμη σχέση εργασίας για τους εργαζόμενους.
Μόνο σαν αμορτισέρ στις όποιες αγωνίες των εργαζομένων και των δημοτών του Δήμου Μαραθώνα μπορεί να λειτουργήσουν.

Νίκος Στεφανίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Mαραθώνα

stefanidis nikos

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.