Δούρου: Άμεση μεταρρύθμιση του Καλλικράτη για μια πραγματική αυτοδιοίκηση

Με την παρουσία της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου, όλων των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα και εκατοντάδων πολιτών, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκδήλωση Απολογισμού και Κοινωνικής Λογοδοσίας της Περιφερειακής Ενότητας του Νοτίου Τομέα,…

με σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της ΠΕ από τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Χρήστο Καπάταη και παρεμβάσεις των υπολοίπων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης,στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, η Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την εκδήλωση, ως «μια διαδικασία κοινωνικού ελέγχου και λογοδοσίας της Περιφέρειας προς τους πολίτες. Σκιαγράφησε το περιβάλλον στο οποίο δρουν οι ΟΤΑ, α’ και β’ βαθμού «σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, και σε ανεπαρκές και αντι-αυτοδιοικητικό νομοθετικό πλαίσιο». Υπογράμμισε δε, την ανάγκη άμεσης μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, «προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για πραγματική αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Καπάταης παρουσίασε σειρά δράσεων σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις κοινωνικές παρεμβάσεις και τα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά, κ.α.). Χαρακτήρισε «επιβεβλημένη» την άμεση επικοινωνία των πολιτών με την Περιφέρεια», διότι «ο έλεγχος, η ενημέρωση, οι προτάσεις και ο διάλογος, μας δυναμώνουν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι προνομιακός χώρος εμβάθυνσης της δημοκρατίας και πρέπει να τον αξιοποιούμε καθημερινά», παρατήρησε.

Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από όλους τους δημάρχους, συνοπτικές ενημερώσεις για την ψηφιακή σύγκληση, την τουριστική προβολή και τον προγραμματικό σχεδιασμό από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, παρατηρήσεις από οργανώσεις, φορείς και πολίτες και η διαδικασία με τις παρατηρήσεις της Περιφερειάρχου, για τη σημασία της εύρυθμης συνεργασίας με τους δήμους καθώς και την ανάγκη ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της θέσης της Αυτοδιοίκησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.