Συγκέντρωση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμο Μαραθώνα μπροστά από το Μουσείο Ακρόπολης

Περισσότερα από 3.000 πολίτες, κρατώντας κεριά, συμμετείχαν στη συμβολική συγκέντρωση μπροστά από την είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης ζητώντας την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που διοργάνωσαν από κοινού ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και ο Δήμαρχος Μαραθώνα και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε Ηλίας Ψινάκης.

Αφορμή για την πρωτοβουλία ήταν η επιστροφή στο Βρετανικό Μουσείο ενός από τα αγάλματα που είχαν δανείσει οι Βρετανοί στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

psinakis akropoli2

Η συγκέντρωση που, παρά τον βροχερό καιρό, έτυχε μεγάλης συμμετοχής, ανάμεσά τους και εκπροσώπων από τον πολιτικό χώρο και τον πολιτισμό, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει η Κ.Ε.Δ.Ε και οι ιστορικοί δήμοι της χώρας για την επιστροφή των γλυπτών του μνημείου.

psinakis akropoli4

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με την Πρόεδρο του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης Μ. Πατούλη Σταυράκη, και τον Δήμαρχο Μαραθώνα και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε Ηλ. Ψινάκη.

Στην ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα κύμα διαμαρτυρίας μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε δήμους άλλων χωρών το οποίο να διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών», αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης. Όσον αφορά στον συμβολισμό του κεριού ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι με το φως ως μέσον όλοι σε πνεύμα ειρήνης, πολιτισμού και αλληλεγγύης «ενώνουμε τις φωνές μας για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, του κορυφαίου αυτού μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, στον τόπο τους».

psinakis akropoli6

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών», παρά τον βροχερό καιρό, στη συγκέντρωση για τη διεκδίκηση της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ψινάκης, σημείωσε ότι είναι «ηθικό και θεσμικά ορθό» τα γλυπτά του Παρθενώνα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο να επιστρέψουν μόνιμα στη γενέτειρά τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.