Δυο ηθοποιοί στον εισαγγελέα για 1,5 εκατομμύριο ευρώ που έβγαλαν στην Ελβετία

Οι δυο γνωστές ηθοποιοί που τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στη λίστα UBS (λίστα Μπόργκενς) να έχουν βγάλει στο εξωτερικό 1,5 εκατ. ευρώ θα είναι οι πρώτες που θα κληθούν από τον εισαγγελέα για εξηγήσεις.

Σιγά σιγά, όμως, θα ξεκινήσουν οι κλήσεις και σε άλλα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στις λίστες με ονόματα Ελλήνων που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό.

Εκτός από τις δυο πολύ γνωστές ηθοποιούς, θα κληθούν και οικονομικοί παράγοντες. Τα ονόματά τους έχουν διασταυρωθεί από εισαγγελείς και οικονομικούς ελεγκτές που πέρασαν από… κόσκινο τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργκενς.

Από τους ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκαν διαφορές και όσοι λάβουν κλήση από τους εισαγγελείς θα πρέπει να δικαιολογήσουν τα εισοδήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό και τα οποία φέρονται να μην έχουν δηλώσει στην εφορία.

Από τα στοιχεία που βρήκαν οι εισαγγελείς κατά την έφοδο στα γραφεία της UBS τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερα από 250 άτομα. Μεταξύ αυτών, εκτός από τις δυο ηθοποιούς περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αλλά και τρανταχτά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Η υπόθεση της UBS σε συνδυασμό με τα στοιχεία για την φυγάδευση στο εξωτερικό χρημάτων από τραπεζικά στελέχη και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών στοιχειοθετεί για πρώτη φορά αδίκημα και για τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει πως το ελληνικό δημόσιο θα μπορέσει να προσφύγει εναντίον των ξένων, αλλά και ελληνικών τραπεζών και να ζητήσει αποζημιώσεις από τη στιγμή που συνέβαλαν, βοήθησαν ή διευκόλυναν τη μεταφορά “μαύρου” χρήματος στο εξωτερικό.

Πηγή: Tromaktiko

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.