Εκλογές για ένα νέο πολιτικό αφήγημα

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε για ακόμη μια φορά, ένα ασταθές περιβάλλον στην ελληνική οικονομία και επιβράδυνε τους όποιους ρυθμούς ανάπτυξης μπορούσαν να δημιουργηθούν.

Η ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις εκλογές, έχοντας ως στόχο το εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, απέτρεψε την κυβερνητική σταθερότητα και έφερε τον κόσμο ξανά μπροστά σε μία κάλπη, όπως λίγο καιρό πριν με το δημοψήφισμα παρωδία.

Η προεκλογική περίοδος των μόλις δύο εβδομάδων, δημιούργησε κάποια κενά στην προεκλογική καμπάνια των κομμάτων. Κατήργησε πλήρως τον όρο αντιμνημονιακός και περιόρισε τις υποσχέσεις- παροχές που δίνονταν ως συνήθως προεκλογικά.

Δυστυχώς, τα ψηφοδέλτια με λίστα και όχι σταυρό, λόγω μη παρέλευσης του 18μηνου από τις τελευταίες εκλογές, δεν δημιούργησαν νέα δυναμική με νέα πρόσωπα για την απαιτούμενη ανανέωση, παρά μόνο λειτούργησαν συμπληρωματικά ως ουρά των πρώτων ονομάτων που είναι σε σειρά εκλογής.

Ακόμη και σήμερα, ορισμένοι βολεύονται να τους αποκαλούν πολιτευτές, μέσω της συμμετοχής τους σε κάποιο ψηφοδέλτιο. Η ΝΔ ως εγγυήτρια δύναμη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας δεν πρέπει να σταθεί στα λάθη του παρελθόντος, ούτε στην τραγική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με προτάσεις βιώσιμες, μετρήσιμες και κυρίως ρεαλιστικές.

Οι πολίτες και πολύ περισσότερο οι νέοι άνθρωποι κουράστηκαν από τις τηλεοπτικές κοκορομαχίες και την επιστροφή στο παρελθόν. Θέλουν να ακούσουν τι πρόταση υπάρχει για το αύριο, πως θα λειτουργήσει η αγορά, με ποιο τρόπο θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για να μειωθεί η ανεργία.

Το πολιτικό αφήγημα αυτή τη φορά δεν είναι το τι λάθη κάναμε στο παρελθόν, αλλά με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε στο μέλλον.  Τα κόμματα δεν χρειάζονται επαγγελματίες πολιτικούς στα ψηφοδέλτιά τους, αλλά επαγγελματίες, επιστήμονες, νέους, ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που να γνωρίζουν τόσο τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας, όσο και τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες.

Το κρίσιμο διάστημα για τη χώρα δεν είναι μέχρι τις εκλογές, αλλά μετά από αυτές, προκειμένου οι υγιείς δυνάμεις της χώρας, να αρχίζουν να χτίσουν μια νέα Ελλάδα, αυτή της δημιουργίας, της προοπτικής και της ανάπτυξης, χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Και η ΝΔ θα πρέπει να είναι παρούσα στην επόμενη μέρα, ανανεωμένη, δυνατή, αξιόπιστη και κυρίως να μπορεί να πείσει τον πολίτη ότι είναι η πολιτική δύναμη που θα βοηθήσει την Ελλάδα σιγά σιγά να βγει από την κρίση, έχοντας ως ατζέντα τις επενδύσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας για τους νέους.

Γράφουν οι:
*Άντζελα Σκλήκα, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Τομεάρχης Πολιτισμού ΝΟΔΕ Μεσσηνίας
**Νεκτάριος Καλαντζής, Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.