Εκλογικό επίδομα 62 ευρώ στους Λιμενικούς

Καθορισμός της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για την έκτακτη απασχόληση τους κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημιώσεως κατά το χρονικό διάστημα από 28.08.2015 έως και 20.09.2015 για την παροχή ειδικής εκλογικής εργασίας, στο πλαίσιο της προπαρασκευής και της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στους:

α) επτά χιλιάδες διακόσιους είκοσι τέσσερις (7.224) εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς, Λιμενοφύλακες, καθώς και τους Δόκιμους Αξιωματικούς-Υπαξιωματικούς-Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής,

β) δεκαέξι (16) πολιτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, οι οποίοι λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση διακοσίων ευρώ (200,00 €), και η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 41-140 «Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή», ΚΑΕ 5262, του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά προπαρασκευαστική περίοδο, ήτοι από 28.08.2015 έως και 20.09.2015 και ειδικότερα:

α) Όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν υπηρεσία.

β) Όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.

γ) Όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό βρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που χ-ρηγείται για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.

δ) Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση «οίκοι νοσηλείας» και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

ε) Για όσους εκ των ανωτέρων δικαιούχων υπάρξει κώλυμα κατά την εκλογική περίοδο, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

Η ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω καθορίζεται στο ποσό των εξήντα δύο ευρώ (62,00 €) για όλο το χρονικό διάστημα της έκτακτης εκλογικής εργασίας.

Η εν λόγω εκλογική αποζημίωση στο προσωπικό των εκλογικών συνεργείων της απόφασης αυτής πραγματοποιείται, μετά τη λήξη της παραπάνω χρονικής περιόδου.

Η παρούσα εκλογική αποζημίωση καταβάλλεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ληφθεί και άλλη εκλογική αποζημίωση για τις ίδιες εκλογές. Η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρα-τήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.