Επανάσταση: Ανακάλυψαν όπλο κατά της λευχαιμίας- Θεράπευσαν 9 στους 10 ασθενείς

Ευτυχή καταφθάνουν τα νέα από την επιστημονική κοινότητα, καθώς όπως όλα δείχνουν ειδήμονες από τις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια επαναστατική θεραπεία για τον καρκίνο! Στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε 9 στους 10 ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου.

Σύμφωνα με το “Sky News”, οι Αμερικανοί επιστήμονες με επαναστατική μέθοδο που ανέπτυξαν τροποποίησαν γενετικά τους «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος (τα T-κύτταρα), έτσι ώστε να επιτεθούν, με τη σειρά τους, στα καρκινικά κύτταρα.

Οι επιστήμονες εφάρμοσαν τη μέθοδό τους σε εθελοντές ασθενείς με λευχαιμία που είχαν προσδόκιμο ζωής από δύο έως πέντε μήνες, βρίσκονταν δηλαδή σε τελικό στάδιο και διαπίστωσαν ότι εννιά από τους 10 είδαν τα συμπτώματά τους να εξαφανίζονται πλήρως. Την ίδια ώρα τέσσερις στους πέντε ασθενείς με άλλες μορφές καρκίνου του αίματος ανταποκρίθηκαν και αυτοί θετικά στη θεραπεία και ένας στους δύο σταμάτησε να εμφανίζει οποιοδήποτε σύμπτωμα της ασθένειας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που διεξήχθη από το Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο στο Σιάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, κάνουν το γύρο του κόσμου, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να διδάξουν στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος πώς να επιτίθενται σε μεταστατικούς όγκους!

Ο ίδιος ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε πάντως κάνει λόγο για έκπληξη. «Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο», τόνισε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.