Ερώτηση Εύης Χριστοφιλοπούλου για τα Κέντρα Υγείας της Αν. Αττικής

Ερώτηση με θέμα τις «Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων και τα άλλα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής» έκανε η βουλευτής  Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Κύριε Υπουργέ, Στις 11 Δεκεμβρίου 2015 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ Φ. Γεννηματά επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καλυβίων, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους, αριθμός που διπλασιάζεται κατά τους θερινούς μήνες.

Κατά την επίσκεψη, το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό προσωπικό οι οποίες δυσχεραίνουν τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, οι οργανικές θέσεις Γενικών Ιατρών είναι εννέα (9) από τις οποίες καλυμμένες είναι μόνο οι τρεις (3), με αποτέλεσμα οι γιατροί να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τις εφημερίες.

Παρά το γεγονός ότι το Κ.Υ. Καλυβίων διαθέτει ένα υπερσύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο, δεν διαθέτει φυσικοθεραπευτή, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους και ο εξοπλισμός να μένει αναξιοποίητος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα οφθαλμολογικά ιατρεία, τα οποία είναι πλήρως εξοπλισμένα αλλά δεν υπάρχει οφθαλμίατρος.

Αντίστοιχα, σαράντα είναι τα κενά ιατρών όλων των ειδικοτήτων που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής, γεγονός που δυσκολεύει την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας και καταδεικνύει την εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από την κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι είναι αδιανόητο το Κέντρο Υγείας Καλυβίων αλλά και τα άλλα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής να παραμένουν υποστελεχωμένα και οι πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε όλες τις Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ερωτάστε:

1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή προτίθεστε να προβείτε ώστε να πληρωθούν όλες οι θέσεις ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων;

2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ή προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αναβαθμίστε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να ενισχύσετε τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.